null Minne isosetä tai Tove Jansson on haudattu? Helsingin seurakuntien sivusto näyttää tarkalleen, missä kohdassa hautausmaata kukin vainaja lepää

Enkeli koristaa Hietaniemen hautausmaata.

Enkeli koristaa Hietaniemen hautausmaata.

Ajankohtaista

Minne isosetä tai Tove Jansson on haudattu? Helsingin seurakuntien sivusto näyttää tarkalleen, missä kohdassa hautausmaata kukin vainaja lepää

Hautahaku.fi-sivustolla on tällä hetkellä tiedot noin 370 000 vainajan hautapaikasta.

Helsingin seurakunnat ovat avanneet nettisivuston, jonka kautta voi etsiä luterilaisille hautausmaille haudattujen ihmisten hautapaikkoja.

Hautahaku.fi-palvelu kattaa kaikki Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaat. Mukana ovat isojen hautausmaiden lisäksi myös esimerkiksi Kulosaaren kupeessa sijaitseva Leposaaren hautausmaa ja Maunulan uurnalehto.

– Ihmiset käyvät hautausmailla usein sellaisina aikoina, jolloin paikalla ei ole henkilökuntaa, jolta kysyä apua, sanoo hautaustoimen päällikkö Risto Lehto.

– Omaiset voivat etsiä sivuston avulla sukulaistensa ja tuttaviensa hautoja. Sivustolla voi myös esimerkiksi selvittää, mistä päin Hietaniemeä löytyvät presidentit tai minne Tove Jansson on haudattu.

Lehdon mukaan nettisivulle aiotaan seuraavaksi luoda kulttuuripolkuja, joiden avulla voi tutustua vaikkapa Hietaniemeen haudattujen runoilijoiden hautoihin.

Sivuston koodaaminen oli iso työ.

Hautahaku.fi-sivustolla on tällä hetkellä tiedot noin 350 000 vainajan hautapaikasta. Palvelusta löytyvät kaikki niin sanotut aktiivihaudat.

– Jos suku on luopunut haudan hallinasta, hauta on palautunut meille ja me olemme antaneet sen uuden suvun haltuun, aiemmin haudatut eivät näy tässä järjestelmässä, Risto Lehto selittää.

– Mutta toisaalta vaikkapa Hietaniemessä on paljon ainaishautoja.

Sivusto näyttää kartalta tarkalleen, missä etsitty hauta sijaitsee. Myös Vantaan seurakunnilla on nettisivusto, jonka avulla voi etsiä hautapaikkoja, mutta se osoittaa vain, miltä alueelta kyseinen hauta löytyy.

Helsingin seurakuntayhtymän hautaustoimella oli valmiina sähköinen tietokanta, josta käyvät ilmi hautojen sijainnit ja keitä niihin on haudattu. Lehdon mukaan hautahaku.fi-sivuston koodaaminen oli silti iso työ.

– Meillä oli myös valmiina sähköinen kartta, mutta teknisestä kartasta piti tehdä asiakasystävällisempi ja sellainen, että se toimii mobiilissa.

Oikaisu 8.12. kello 10.24: Jutussa sanottiin aiemmin, että sivuston tietokannassa on tiedot 370 000 vainajan hautapaikasta. Sivustolla on tiedot 350 000 vainajan hautapaikasta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.