null Tietyn haudan etsiminen Espoon hautausmailta helpottuu – älypuhelimen kanssa hautausmaalla kulkevan palvelu ohjaa vaikka perille asti

Ajankohtaista

Tietyn haudan etsiminen Espoon hautausmailta helpottuu – älypuhelimen kanssa hautausmaalla kulkevan palvelu ohjaa vaikka perille asti

Vastaava palvelu on jo käytössä Helsingissä ja Vantaalla.

Espoon seurakunnat ottaa keskiviikkona 3. marraskuuta käyttöön netissä toimivan hautahakupalvelun. Osoitteessa hautahaku.fi syötetään hakukenttään ensin vainajan nimi ja sen jälkeen hakutuloksien yhteydessä voi valita seurakuntayhtymän ja/tai hautausmaan. Myös vainajan synnyin- ja kuolinvuosilla voi tarkentaa hakua.

Palvelusta löytyy noin 40 000 Espooseen haudatun vainajan tiedot ja palvelu kattaa kaikki Espoon hautausmaat. Kaikkiaan Hautahaussa on noin 478 000 hautapaikan tiedot.

Palvelu näyttää haudan tarkan sijainnin ja opastaa haudalle asti, jos puhelimessa on GPS-paikannus käytössä. Hakupalvelu toimii kaikissa selaimissa ja älypuhelimessa.

Palvelu ei ole vielä aukoton, mutta sitä täydennetään ihmisten lähettämän palautteen avulla. Puuttuvat tiedot pyritään lisäämään jouluun mennessä. Helsingin ja Vantaan seurakunnat ovat julkaisseet vastaavan palvelun vuonna 2020.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.