null Monen itähelsinkiläisen kotiseurakunta vaihtuu 1. tammikuuta – Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien yhdistyminen ei aiheuta suuria muutoksia

Ajankohtaista

Monen itähelsinkiläisen kotiseurakunta vaihtuu 1. tammikuuta – Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien yhdistyminen ei aiheuta suuria muutoksia

Sunnuntaisin kirkossa käyvien kannattaa olla tarkkana aikataulujen kanssa, mutta muuten yhdistyminen ei juurikaan näy seurakuntalaisille.

Monen itähelsinkiläisen kotiseurakunnan nimi vaihtuu 1. tammikuuta 2023, kun Mikaelin seurakunta ja Vartiokylän seurakunta yhdistyvät. Yhdistymisessä Vartiokylän seurakunnan nimi jää historiaan. 

Seurakuntien yhdistyminen koskee seuraavilla alueilla asuvia: Kivikko, Kontula, Vesala, Mellunmäki, Fallpakka, Östersundom, Vartiokylä, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju. 

– Suurin muutos ulospäin on se, että Vartiokylän seurakunnan nimi katoaa. Toiminta säilyy niissä paikoissa, jotka meillä nytkin on, uuden Mikaelin seurakunnan kirkkoherrana vuodenvaiheessa aloittava Vartiokylän nykyinen kirkkoherra Jukka Pakarinen kertoo.

– Toiveena on, että pystyttäisiin järjestämään vielä parempaa toimintaa, kun on yhdistetyt resurssit.

Uudessa Helsingin Mikaelin seurakunnassa on noin 24 000 jäsentä ja nelisenkymmentä työntekijää. Nykyiset vakituisessa työsuhteessa olleet jatkavat myös uudessa seurakunnassa.

Vartiokylän ja Mikaelin seurakunnilla on kolme kirkkoa eli Mikaelin, Vartiokylän ja Östersundomin kirkot ja lisäksi Puotilan kappeli.  Yksi konkreettinen muutos ensi vuonna on se, että jumalanpalvelusta ei enää järjestetä samanaikaisesti sekä Mikaelin että Vartiokylän kirkoissa, vaan 1.1. alkaen sunnuntaimessu on Vartiokylän kirkossa kello 10 ja Mikaelin kirkossa kello 12.

Myös esimerkiksi diakoniatyöntekijät tavoittaa samoista paikoista ja samoista puhelinnumeroista kuin ennenkin. 

Tietyssä mielessä kyse on paluusta vanhaan, sillä Mikaelin ja Vartiokylän seurakunnat olivat samaa seurakuntaa kauan sitten. Ne erkaantuivat toisistaan vuonna 1981.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.