null Myyrmäen kirkon korjaus valmistuu

Myyrmäen kirkolla on ollut sisäilmaongelmia. Kuva on otettu ennen remonttia.

Myyrmäen kirkolla on ollut sisäilmaongelmia. Kuva on otettu ennen remonttia.

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon korjaus valmistuu

Sisäilmaongelmat vaivaavat useita seurakuntatiloja Vantaalla. Myyrmäen remontti vei 1,4 miljoonaa euroa.

Vantaankosken seurakunnan työntekijät pääsevät kohta muuttamaan väliaikaistiloista takaisin Myyrmäen kirkkoon. Kirkon alakerrassa sijaitsevat toimistotilat ja nuorisotila on kunnostettu ja entinen puutyöverstas muutettu kahvilahenkiseksi monitoimitilaksi.

Kirkkoa on korjattu sisäilmaongelmien vuoksi. Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtajan Sari Turusen mukaan remontin kustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa. Korjaustöiden tarkka hinta ei ole vielä selvillä, sillä osa laskuista on vielä saapumatta. Työ valmistuu kuluvalla viikolla.

Sisäilmaongelmien taustalla olivat muun muassa betonin ja muovimaton reagoinnista aiheutuneet yhdisteet. Kunnostustöiden aikana lattiat avattiin ja materiaalit vaihdettiin. Myös kirkon ilmanvaihto uusittiin remontissa. Näin ilmanvaihdosta tuli myös energiatehokkaampi.

Vantaankosken seurakunnan työntekijät muuttavat väliaikaistiloista takaisin remontoituihin tiloihin. Muutto toteutetaan vaiheittain, ja se jatkuu 4.4. saakka. Kirkkoherranvirasto on muuton vuoksi suljettu 20. – 22.3. ja palvelee Myyrmäen kirkolla torstaista 23.3. alkaen. Diakonian vastaanotto toimii Myyrmäen kirkolla 6.4. alkaen. Väistötiloissa Patotiellä viimeinen diakoniapäivystys on 30.3.

Myyrmäen kirkko, joka nyt saadaan kuntoon, ei suinkaan ole ainoa Vantaan seurakuntien ongelmatila. Tikkurilan kirkko on suljettu pysyvästi sisäilmaongelmien takia ja suunnitelmissa on uuden kirkon rakentaminen, kunhan kaavamuutokset saadaan tehtyä.

Pyhän Annan Lastenkirkossa havaittiin sisäilmaongelmia jo syksyllä 2013 ja kirkko on ollut syksystä 2015 suljettuna. Kirkosta on tehty korjaustöitä syksyllä 2016, mutta vuoden lopulla valmistuneissa sisäilman tarkistusmittauksissa ongelmia löytyi yhä. Rakenteista on otettu uusia näytteitä, mutta tuloksia ei vielä saatu. Lastenkirkkoa ei voida avata ennen kuin tilojen terveellisyys on varmistettu.

– Tutkimukset ovat osittain laskeumatutkimuksia, jotka vievät aikaa. Odotamme tutkimuksen loppuraporttia viikolla 11 eli siis tällä viikolla. Toimenpiteitä jatketaan siinä olevien korjausesitysten mukaisesti, selvittää Sari Turunen.

Myös Korson kirkkoa korjataan parhaillaan sisäilmanongelmien vuoksi. Töiden pitäisi valmistua maaliskuun lopulla. Holman kurssikeskuksessa Nurmijärvellä korjattavaa on majoitusrakennus Impivaarassa.

Lisäksi joudutaan Turusen mukaan tutkimaan Pyhän Laurin kappelin vesivuotojen aiheuttamia ongelmia. Kappeli on uusi, valmistunut vuonna 2010, ja sen käyttöikätavoite 200 vuotta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Myyrmäen kirkon kaikki tiilet uusitaan – Vantaankosken seurakunta muuttaa evakkoon Virtataloon

Ajankohtaista

Kirkon remontti maksaa arviolta kuusi miljoonaa euroa. Virtatalo on vakuutusyhtiön omistama toimistorakennus. Seurakuntien tilat nimetään Myyrmäen Virtakirkoksi.