null Kauniaisten kirkko sai omat kirkkosukat

– Kauniaisten kirkko on kotikirkkoni ja työpaikkani. Siksi innostuin suunnittelemaan Kauniaisiin omat kirkkosukat, Taru Laaksonen sanoo.

– Kauniaisten kirkko on kotikirkkoni ja työpaikkani. Siksi innostuin suunnittelemaan Kauniaisiin omat kirkkosukat, Taru Laaksonen sanoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Kauniaisten kirkko sai omat kirkkosukat

Kotiseurakunnan kirkkosukkien neulominen on nyt suosittua. Kauniaisten kirkko sai nyt omat nimikkosukkansa.

Olet suunnitellut Kauniaisten kirkkosukkien neulemallin. Mistä sait idean, lastenohjaaja Taru Laaksonen?

– Näin netissä kuvan erään seurakunnan kirkkosukista. Innokkaana neulojana ajattelin, että myös meillä Kauniaisissa pitäisi olla sellaiset. Kävin kirkossa kuvaamassa lukuisia yksityiskohtia, mietin erilaisten kuvioiden sijoittelua ja teknistä toimivuutta sekä kokeilin kuvioiden neulomista. Lopulta syntyi malli pohkeeseen asti ulottuviin sukkiin.

Mitä elementtejä kirkosta päätyi sukkiin?

– Lähtökohtana oli valkoinen väri, sillä kirkkosaliin tulee runsaasti luonnonvaloa. Kuvioiksi päätyivät kirkkosalissa oleva Marika Mäkelän Pyhä kolminaisuus -teos, kirkon muuri, kolmion muotoinen kattoikkuna, kirkon takaosan kaari-ikkunat, alttariseinällä olevat valoaukot ja kirkontorni.

Onko Kauniaisten kirkkosukkien neulominen vaikeaa?

– Ei ole. Malliin tarvitaan Novitan 7 Veljestä -tyyppistä lankaa. Kuviot neulotaan eri väreillä ja kaksi kuviota ommellaan neulalla valmiiseen sukkaan. Neuloessa kannattaa tarkkailla, että sisäpuolella kulkevat eriväriset langat eivät ole liian kireällä tai löysällä.

– Ohjeessa kantapää ja kärkikavennus ovat yksinkertaisina perusmalleina. Valmiit sukat ovat noin kokoa 39. Isommat saa helposti tekemällä lisäkierroksia valkoista sileää neuletta. Pian kirkkosukat voi tehdä myös nilkkaan ulottuvana mallina, ja niiden ohje julkaistaan verkkosivuillamme lähiaikoina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.