null Nuoria autetaan vappuna Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Saappaan vapaaehtoinen Ainomaija Lehtonen (vas.) ja erityisnuorisotyönohjaaja Sanna Parkkinen pukivat ylleen Saapas-liivit, jotka kertovat nuorille, että tälle aikuiselle voi tulla juttelemaan. Arkistokuva.

Saappaan vapaaehtoinen Ainomaija Lehtonen (vas.) ja erityisnuorisotyönohjaaja Sanna Parkkinen pukivat ylleen Saapas-liivit, jotka kertovat nuorille, että tälle aikuiselle voi tulla juttelemaan. Arkistokuva.

Ajankohtaista

Nuoria autetaan vappuna Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Helsingin keskustassa järjestetään vappuiltana ja yönä suuri auttamisoperaatio. Auttajat ovat liikkeellä myös Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuiltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa antamalla heille ensiapua kaduilla, hoitoa ensiapukeskuksessa ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 60 henkilöä, joista suurin osa on vapaaehtoisia aikuisia. Jalkapartiot kiertävät keskustan, Kaivopuiston, Hietaniemen ja Koffin puiston läheisyydessä. Autopartiot kattavat kierroksillaan koko kaupungin. Partiointia tehdään kello 17.30–03.

Nuorten selviämisasema toimii operaation aikana Lasten liikennekaupungissa, Auroranportti 2 (puh. 09 310 89047). Keskus on auki vappuaattoiltana ja -yönä kello 18–6.

Kaikilla operaation työntekijöillä on näkyvässä paikassa sininen kukkatunnus. Myös operaation autoissa on sama tunnus ja teksti Nuorison huolto- ja auttamisoperaatio. Operaation järjestävät Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmät, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri ry, Aseman Lapset ry ja Walkers.

Espoossa auttajilla on kaksi partioautoa

Espoossa auttamis- ja palveluoperaatio pääasiassa alle 18-vuotiaille nuorille järjestetään vappuaattona alkaen kello 19 ja päättyen vapunpäivänä kello 2 yöllä. Operaatiossa on mukana ammattilaisia ja vapaaehtoisia Espoon seurakunnista, Espoon seurakuntien Saapas-ryhmästä ja Suomen Punaisesta Rististä. Kokonaisuudessaan operaatioon osallistuu noin 10 henkilöä.

Operaatio jalkautuu nuorten ajanvietto- ja juhlimispaikoille. Tavoitteena on olla läsnä ja antaa kuhunkin tilanteeseen tarkoituksenmukaisin apu. Operaatiolla on käytössään kaksi partiointiautoa, jolla voidaan myös kuljettaa nuori tarvittaessa kotiin tai muun avun piiriin. Operaatiolla ei ole omaa selviämisasemaa.

Operaation numero on (09) 8050 5050. Numero on operaation käytössä 30.4. kello 18–02. Numeroa jaetaan myös nuorille ja siihen voi soittaa kaikissa nuoriin liittyvistä asioissa kuka tahansa Espoon alueella liikkuva henkilö.

Vantaan Ankkapartio partioi Itä- ja Länsi-Vantaalla

Vantaalla Ankkapartio liikkuu koko Länsi-Vantaan alueella eli Myyrmäessä, Martinlaaksossa, Pähkinärinteessä, Hämeenkylässä ja Kivistössä. Partiointiaika on vappuaattona kello 17–01 ja jatkaa myöhempäänkin tarpeen mukaan. Puhelin Länsi-Vantaa Ankkapartiolle on 040 717 4216.

Ankkapartio Itä-Vantaa liikkuu vappuaattona kello 19–01. Partio jatkaa tarvittaessa myöhempään. Itä-Vantaalla partio toimii Korso-Koivukylässä, Hakunila-Länsimäki alueella ja Tikkurilassa. Itä-Vantaan Ankkapartion tavoittaa numerosta 0400 427 712.

Dixin alueella toimii lisäksi katupartio, jonka tavoittaa numerosta 040 717 4216. Nuorisotyö Raiteilla on liikenteessä kahdella työparilla pääasiassa kehäradalla ja sen asemilla vappuaattona 17–24 ja jatkaa tarvittaessa myöhempään.

Ankkapartioon voivat olla yhteydessä nuoret ja kaikki nuorista välittävät aikuiset. Puhelin on toiminnassa partion toiminta-aikana.

Seurakuntien Saapas-toimintaa ei Vantaalla vappuna ole.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Saapas-katupartio etsii vapaaehtoisia – tarvitaan sekä mutsihahmoja, isovanhempia että nuoria

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön katupartio tarjoaa nuorille mahdollisuuden keskustella luotettavan aikuisen kanssa.





Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.