null Nuorten huumemyönteisyys näkyy Espoon seurakunnissa

Nuorten huumemyönteisyys näkyy Espoon seurakunnissa

– Huumeita käyttäneet nuoret ovat olleet yksittäistapauksia, sanoo erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen.

Espoossa yläasteikäiset pojat käyttävät entistä rajummin huumeita, uutisoi Helsingin sanomat 11.7. Nuorilta kerrottiin löytyneen Espoonlahden alueella jopa viittä eri huumausainetta.

Jutun mukaan lastensuojelu on saanut yhteydenottoja myös seurakuntien työntekijöiltä. Erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen Espoon Tuomiokirkkoseurakunnasta kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut poikkeuksellisen monia nuorten huumeidenkäyttötapauksia.

– Huumeita käyttäneet nuoret ovat olleet yksittäistapauksia. Suurin osa tapauksista liittyy kannabikseen tai lääkkeiden väärinkäyttöön.

Härkönen kertoo, että nuorisotyössä tarjotaan keskusteluapua huumeiden käytöstään kertovalle nuorelle. Nuoret ohjataan myös päihdehoidon pariin.

Härkösen mukaan nuorten asenteet huumeidenkäyttöä kohtaan ovat huolestuttavan myönteisiä. Sen havaitsee varsinkin kannabiksen kohdalla. Hänen mukaansa iso osa nuorista tietää, mistä kannabista saa.

– Jos riparilla kysyy, kuinka moni tuntee kannabista käyttäviä, kaksi kolmesta vastaa myöntävästi. Muiden huumeiden kohdalla määrä on selvästi pienempi, Härkönen toteaa.

Otsikkoa muokattu 12.7.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: