null Korona ei hiljentänyt laulajia – kuoroharjoituksiin pääsee vaikka kotisohvalla tai kesämökillä

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Leena Talvio pitää kaikille avoimen Chorus Gaudete -kuoron harjoituksia verkkosovelluksen kautta.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Leena Talvio pitää kaikille avoimen Chorus Gaudete -kuoron harjoituksia verkkosovelluksen kautta.

Ajankohtaista

Korona ei hiljentänyt laulajia – kuoroharjoituksiin pääsee vaikka kotisohvalla tai kesämökillä

Espoolainen kaikille avoin Chorus Gaudete -kuoro harjoittelee netin välityksellä.

Kanttori Leena Talvio, harjoitteleeko johtamasi Chorus Gaudete -kuoro kokoontumisrajoitusten aikana?

– Kyllä. Toistaiseksi pidämme kuoroharjoitukset etäyhteyksien kautta Zoom-sovelluksessa. Siihen tarvitaan vain verkkoyhteys ja laite, jolla pääsee verkkoon. Harjoittelemme tunnin verran joka toinen viikko.

– Nyt valmistelemme tulevaa Yhteisvastuu-konserttia, jonka ajankohta on vielä avoinna. Meillä laulamisen ilo on pääasia. Kuoromme on kaikille avoin ikään, taitoihin ja asuinpaikkaan katsomatta, eikä meille ole pääsykokeita. Laulamme yksi- tai kaksiäänisesti kaikenlaista kirkkomusiikkia laidasta laitaan.

Miten etäharjoittelu tapahtuu?

– Avaan verkkoyhteyden puoli tuntia ennen harjoituksia. Aluksi vaihdamme kuulumisia, tarkastamme yhteyksien toimivuuden sekä verryttelemme ääntä ja yläkroppaa laulukuntoon. Sitten laulamme yhdessä etukäteen äänittämäni säestyksen päälle. Kuorolaiset näkevät laulujen sanat ja toistensa kasvot ruudulla.

– Lopuksi juttelemme vielä hetken harjoituksen sujumisesta ja pohdimme, mitä seuraavalla kerralla laulaisimme.

Mitä kuorossa laulaminen antaa poikkeusaikana?

– Moni on tykännyt, kun on päässyt laulamaan kokoontumisrajoituksista huolimatta. Vaikka kuorolaulaminen verkon kautta on hieman hankalaa, harjoituksiin voi osallistua esimerkiksi mökillä toisella puolella Suomea.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.