null Pääkaupunkiseudun kirkoista striimataan kymmeniä ilmaisia huippukonsertteja hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä – katso lista!

Kuva: Istock

Kuva: Istock

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun kirkoista striimataan kymmeniä ilmaisia huippukonsertteja hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä – katso lista!

Kokosimme yhteen Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten seurakuntien verkossa lähetettävät konsertit palmusunnuntaista toiseen pääsiäispäivään. 

Sunnuntaina 28.3.

Hoosianna, laulakaa! – Palmusunnuntain virsijukebox Oulunkylän kirkosta lähetetään klo 14 Oulunkylän seurakunnan Youtube-kanavalla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kanttorit Mikko Helenius ja Maija Pesonen-Kareinen, pastori Raivo Savik sekä yhteisödiakoni Anna Handroo esittävät toivottuja virsiä. Virsitoiveita voi lähetyksen aikana lähettää chat-osioon tai ennakkoon torstaihin 25.3. mennessä osoitteisiin maija.pesonen-kareinen@evl.fi ja raivo.savik@evl.fi tai tekstiviestillä numeroon 050 380 4109. 

Lasten pääsiäislauluhetki klo 15 Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Laulattamassa lapsityöntekijöitä, pappeja ja kanttoreita. Chatissa mukana lapsityöntekijä Milla Kiiski.

Popkanteletar Ida Elinan konsertti klo 18 Kulosaaren kirkosta suorana Herttoniemen seurakunnan Facebook-sivulla. Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar Ida Elina on Suomessa ja maailmalla ahkerasti keikkaileva artisti, Evento Awards Vuoden esiintyjä, Vuoden Kantele -tunnuksen saaja ja 1. kansainvälisten kantelekilpailujen voittaja. Ida Elina on tehnyt myös useamman gospellevyn.

Ida Elinan kantele raikaa Kulosaaren kirkosta. Kuva: Annika Miettinen. 

Ida Elinan kantele raikaa Kulosaaren kirkosta. Kuva: Annika Miettinen. 

Virsiä ristin tiellä klo 18 Malmin seurakunnan Facebook-sivulla. Taru Hämäläinen, laulu, Kaisu Rauhamaa, urut. 

Musiikkia ristin tiellä klo 18 suorana Leppävaaran seurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Rakkaimmat piinavirret ja kärsimyskoraalit. Nyt voi toivoa sen kaikkein rakkaimman paastonajan virren, laulun tai ja urkukappaleen. Kanttorit Outi Noponen, Pauliina Hyry ja Kullervo Latvanen sekä sellisti Samuli Hyvärinen esittävät paastonajan virsiä, lauluja ja soitinmusiikkia annettujen toiveiden pohjalta. Kerro toiveesi osoitteeseen pauliina.hyry@evl.fi tai numeroon p. 040 513 0866 viimeistään su 21.3.

Hiljaisen viikon barokkikonsertti klo 18 Tikkurilan kirkosta lähetetään Tikkurilan seurakunnan Youtube-kanavalla, ja se on katsottavissa myös Tikkurilan seurakunnan ja Pyhän Laurin kirkon Facebook-sivuilla. Arttu Kataja, baritoni, ja BRQ Vantaa Festivalin yhtye: Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja barokkisello, Maija Lampela, viola da gamba, Lauri Honkavirta, cembalo ja urkupositiivi. Ohjelmassa kuullaan muun muassa J.S. Bachin ja M. Marais’n musiikkia. 

Maanantaina 29.3.

Stationes – pysähdyksiä ristin tiellä Helsingin tuomiokirkosta klo 12 Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Musiikkia ja puhetta Jeesuksen matkalla kohti kuolemaa ja ylösnousemusta. Joni Vikki, urut.

Paastonajan etappi Hyvän toivon kappelilta lähetetään klo 15 Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla. Ohjelmassa musiikkia ja sanaa.

Katso, hän kantoi tuskamme Käpylän kirkosta klo 15 Oulunkylän seurakunnan Youtube-kanavalla. Ristintien musiikkia, kuvia ja tekstejä. Ossi Kallioinen, huilu, Maija Pesonen-Kareinen, urut ja piano, Johannes Tarhio, piano. Musiikkia säveltäjiltä J.S. Bach, G.F. Händel, Chr.W. Gluck ja A.P. Borodin. Taija Kaipainen, tekstit ja kuvat. Musiikkihartaus on katsottavissa läpi pääsiäisen.

Hiljaisen viikon konsertti Temppeliaukion kirkosta klo 18 Töölön seurakunnan Youtube-kanavalla. Händelin oratorioaarioita Luukkaan evankeliumin äärellä. Evankeliumitekstiä lukee Soili Maisila, Otto Alanen, tenori, Henri Hersta, urut.

Tiistaina 30.3.

Stationes – pysähdyksiä ristin tiellä Helsingin tuomiokirkosta klo 12 Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Musiikkia ja puhetta Jeesuksen matkalla kohti kuolemaa ja ylösnousemusta. Elisa Vikki, urut.

Päiväkonsertti klo 12 Vanhastakirkosta suorana Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla. Matti Vaakanainen, urut.

Hiljaisen viikon musiikkihetki Meilahden kirkosta klo 18 Töölön seurakunnan Youtube-kanavalla.

G.B. Pergolesi: Stabat mater Espoonlahden kirkosta klo 18 Espoonlahden seurakunnan Facebook-sivulla. Mia Heikkinen, sopraano, Vuokko Saariaho, altto, Helena Yli-Jaskari, urut, Ilona Martikainen, tanssija ja koreografi, Juulia Tapola, ohjaaja.

Antonio Vivaldi: Stabat mater Kauniaisten kirkosta klo 19 suorana Kauniaisten suomalaisen seurakunnan verkko- ja Facebook-sivuilla. Teppo Lampela, laulu, sekä barokkiorkesteri, jossa soittavat Minna Kangas, Dora Asterstad, Riitta-Liisa Ristiluoma, Louna Hosia, Anna Rintarahko ja Marianna Henriksson. Samassa yhteydessä voi lahjoittaa Yhteisvastuukeräykseen.

Katso virsi! Osa 1 klo 18–18.30 suorana Rekolan seurakunnan Facebook-sivulla. Virsirunoilija Pekka Kivekäs ja kanttori Sirkku-Liisa Niemi tarkastelevat keskiajalta periytyviä ns. katsomisvirsiä, joissa joko laulajia kehotetaan katsomaan tai runoilija itse sanoo katsovansa kärsivää Kristusta virttä laulettaessa. Ne liittyvät Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen pitkäperjantaina. 

Keskiviikkona 31.3.

Stationes – pysähdyksiä ristin tiellä Helsingin tuomiokirkosta klo 12 Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Musiikkia ja puhetta Jeesuksen matkalla kohti kuolemaa ja ylösnousemusta. Harri Viitanen, urut.

G.B. Pergolesi: Stabat mater Huopalahden kirkosta klo 18 Haagan seurakunnan Facebook-sivulla. Tallenne on vuodelta 2020. Johanna Lehesvuori, sopraano, Elli Vallinoja, mezzosopraano, Jenna Ristilä, piano. Katso tallenne

Hiljaisen viikon musiikkihetki Meilahden kirkosta klo 18 Töölön seurakunnan Youtube-kanavalla.

Hiljaisen viikon musiikkia Vanhastakirkosta klo 18 Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla. Risto Pulkamo, baritoni, Matti Vaakanainen, urut, sekä oboisti. Bachin musiikkia, muun muassa aaria Ich habe genug -kantaatista.

G.B. Pergolesi: Stabat Mater Korson kirkosta klo 18 Korson ja Hakunilan seurakuntien Facebook-sivuilla ja Youtube-kanavilla. Helianna Herkkola, sopraano, Katariina Heikkilä, altto, Juho Punkeri, viulu, Tuomas Heikkilä, alttoviulu, Markus Malmgren, urut. Pergolesin säveltämä Stabat Mater lienee kärsimysajan suosituin kirkkomusiikkiteos. Teksti on katolinen hymni 1200-luvulta, ja se käsittelee Marian kärsimystä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikana. Tallenne jää lähetyskanaville myös jälkikäteen katsottavaksi.

Katso virsi! Osa 2 klo 18–18.30 suorana Rekolan seurakunnan Facebook-sivulla. Virsirunoilija Pekka Kivekäs ja kanttori Sirkku-Liisa Niemi tarkastelevat keskiajalta periytyviä ns. katsomisvirsiä, joissa joko laulajia kehotetaan katsomaan tai runoilija itse sanoo katsovansa kärsivää Kristusta virttä laulettaessa. Ne liittyvät Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen pitkäperjantaina. 

Torstaina 1.4.

Pekka Simojoen livekonsertti lähetetään hänen kotoaan klo 20 Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla

Pekka Simojoki lähettää livekeikan kotoaan. Kuva: Pekka Simojoen kotisivut.

Pekka Simojoki lähettää livekeikan kotoaan. Kuva: Pekka Simojoen kotisivut.

Perjantaina 2.4.

Miserere Oulunkylän kirkosta  klo 15  Oulunkylän seurakunnan Youtube-kanavalla. Musiikkia pitkäperjantain sanoman äärellä. Katja Mäkiö, mezzosopraano, ja Sanni Antikainen, cembalo, esittävät muun muassa G.F. Händelin, Albert Beckerin ja J.S. Bachin musiikkia sekä Iina Katilan kantaatin virrestä Vieraalla maalla kaukana 1600-luvun tyyliin. Voit tukea lahjoituksellasi Yhteisvastuukeräyksen kautta ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla.

Pitkäperjantain barokkikonsertti Divoti Affetti klo 17 Mikael Agricolan kirkosta Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Tiia Maria Saari, sopraano, Teppo Lampela, altto, Terhi Lehtola, cembalo, Tatu Ahola, barokkisello. Italialaisen säveltäjän Giovanni Alberto Ristorin kymmenen Vapahtajamme kärsimysajan duettoa (Divoti Affetti) sävellettiin 1740-luvulla Dresdenin hovikappelin musiikiksi. Tekstit pohtivat kärsivän Vapahtajan meissä herättämää mielenliikutusta: uhrattavan puhtautta ja ihmisen, minun, välinpitämättömyyttä. Ne kehottavat näkemään, ajattelemaan ja ymmärtämään. Duettojen lisäksi kuullaan sellosooloja.

Cantores Minores -kuoro esittää J.S. Bachin Johannes-passion YouTube-kanavallaan klo 12 alkaen. Teos on nähtävillä ma 5.4.2021 klo 24 asti.   

Bach, Pärt ja pitkäperjantain verkkokirkko klo 15 Tapiolan seurakunnan Facebook-sivulla. J.S. Bachin Johannes-passion koraalit, Arvo Pärtin urkuteos Trivium sekä pitkäperjantain raamatunkohdat ja rukoukset vuorottelevat Jeesuksen kuolinhetken musiikkihartaudessa. Kvartetti Dominante-kuorosta, Liisa Malkamäki, urut.

Gregoriaaninen Matteus-passio ja Jeesuksen kuolinhetken muistohartaus Vantaan Pyhän Laurin kappelista klo 15 Tikkurilan seurakunnan Youtube-kanavalla, ja se on katsottavissa myös Tikkurilan seurakunnan ja Pyhän Laurin kirkon Facebook-sivuilla. Corvus Laurencij -kuoron viisihenkinen pienyhtye. Evankelistan roolin laulaa Marko Meijer ja Jeesuksen roolin Jaakko Hyttinen. 

Lauantaina 3.4.

Hiljaisen lauantain urkukonsertti Kallion kirkosta klo 18 Kallion seurakunnan Youtube-kanavalla. Olli Pyylampi soittaa Johann Sebastian Bachin musiikkia.

Sunnuntaina 4.4.

Olkoon juhlamme loppumaton Käpylän kirkostaklo 15 Oulunkylän seurakunnan Youtube-kanavalla. Riemullista pääsiäismusiikkia esittävät sopraano Margit Tuokko sekä kanttorit Mikko Helenius ja Katja Mäkiö. Ohjelmassa on muun muassa spirituaaleja sekä W.A. Mozartin Halleluja motetista Exsultate, jubilate! Voit tukea lahjoituksellasi Yhteisvastuukeräyksen kautta ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. 

Pääsiäisen riemua! -yhteisvastuukonsertti klo 17 Hyvän Paimenen kirkosta, linkki Pakilan seurakunnan verkkosivuilla. Ari Häyrinen, tenori, piano, cembalo ja urut. Musiikkia muun muassa säveltäjiltä J.S. Bach, F. Schubert ja J. Sibelius. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e. Ohjelma- tai verkkolahjoitustulot Yhteisvastuukeräykselle.

Johanna ja Mikko Iivanainen esittävät kappaleita Mustarastas laulaa -albumilta. Kuva: Ulla Nikula.

Johanna ja Mikko Iivanainen esittävät kappaleita Mustarastas laulaa -albumilta. Kuva: Ulla Nikula.

Pääsiäispäivän konsertti: Johanna ja Mikko Iivanainen. Lähetetään Vantaan Pyhän Laurin kirkosta klo 18 Tikkurilan seurakunnan Youtube-kanavalla, ja se on katsottavissa myös Tikkurilan seurakunnan ja Pyhän Laurin kirkon Facebook-sivuilla. Johanna Iivanainen, laulu, ja Mikko Iivanainen, kitara. Iivanaisen Mustarastas laulaa -albumin kappaleista koostuva konsertti pohtii elämän iloja ja suruja, joihin myös mahtuu elämän kipeys ja kohtalo, päivien pituus. 

Maanantaina 5.4.

JuuriJuhla – Ensemble Gamut! Espoon tuomiokirkosta klo 19  suorana Juurijuhlan Facebook-sivulla. Keskiaikainen musiikki ja kansanmusiikki kohtaavat. Aino Peltomaa, laulu, keskiajan harppu ja perkussiot, Ilkka Heinonen, jouhikko, alttojouhikko, tenorigamba ja G-violone, Juho Myllylä, nokkahuilut ja elektroniikka, Marianna Henriksson, cembalo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.