null Ötökkäakatemia opettaa auttamaan öttiäisiä – ympäristötyön pappi Jenni Kallio arvioi mitä Jeesus tekisi, jos eläisi nyt maan päällä

Ympäristötyön pappi Jenni Kallio haluaa linturetkelle Ihan pihalla -ympäristöpäivänä.

Ympäristötyön pappi Jenni Kallio haluaa linturetkelle Ihan pihalla -ympäristöpäivänä.

Ajankohtaista

Ötökkäakatemia opettaa auttamaan öttiäisiä – ympäristötyön pappi Jenni Kallio arvioi mitä Jeesus tekisi, jos eläisi nyt maan päällä

Herttoniemen kirkolla pidetään ympäristöpäivä 31. maaliskuuta.

Ympäristötyön pappi Jenni Kallio, mikä on suosikkisi Ihan pihalla -ympäristöpäivässä?

– Haluaisin linturetkelle. Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ohjaa retken lapsille kello 11.30 ja aikuisille kello 13. Niihin ilmoittaudutaan Herttoniemen kirkon pihalla ennen lähtöä.

Miksi kannattaa tulla ympäristöpäivään, jos linnut eivät kiinnosta?

– Ympäristöpäivän teemana on monimuotoisuus lähiluonnossa. Jos käytössä on koti- tai mökkipiha, luontoa voi auttaa monilla pienillä teoilla. Haluan tietää millaisia kukkia kannattaa istuttaa, jotta saisin pihaan perhosia.

Mitä tekemistä kirkolla on ympäristöasioiden kanssa?

– Luomakunnasta huolehtiminen on annettu ihmisten vastuulle. Me elämme tai kaadumme yhdessä luomakunnan kanssa, joten vaikka olisi kiinnostunut ainoastaan ihmisistä, on pakko alkaa kiinnostua siitäkin, romahtaako luonto.

– Jos ihminen kunnioittaa Jumalaa, hänen pitäisi osoittaa kunnioitustaan myös luomistyötä kohtaan. Emmehän me heitä arvostetun taiteilijankaan maalausta roskiin.

Mitä Jeesus tekisi, jos hän eläisi maan päällä keskellä ilmastonmuutosta?

– Luulen, että Jeesus olisi pettynyt tapaan, jolla olemme kohdelleet maapalloa. Jeesus vastusti tunnetusti ahneutta ja mammonan keräämistä, ja juuri ne ovat syinä nykytilanteeseen. Varmaan Jeesus haastaisi omalla radikaalilla tavallaan ihmisiä toimimaan.

Koko perheen ympäristöpäivä Ihan pihalla pidetään Herttoniemen kirkolla, Hiihtomäentie 23, su 31.3 klo 11–17. Ohjelmassa on esimerkiksi linnunpönttöpaja, pomppuvoimalla toimiva autorata ja ekoteologi Panu Pihkalan työpaja ympäristöahdistuksesta ja toivosta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.