null Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen nimitettiin uudeksi kenttäpiispaksi

Pekka Asikainen nimitettiin uudeksi kenttäpiispaksi viisi vuotta kestävälle kaudelle.

Pekka Asikainen nimitettiin uudeksi kenttäpiispaksi viisi vuotta kestävälle kaudelle.

Ajankohtaista

Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen nimitettiin uudeksi kenttäpiispaksi

Uusi kenttäpiispa aloittaa työnsä kesäkuun alussa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt valtioneuvoston esityksestä Pekka Asikaisen uudeksi kenttäpiispaksi. Hakijoita tehtävään oli kahdeksan. Kenttäpiispan virka täytetään nykyään viideksi vuodeksi kerrallaan. Asikaisen kausi alkaa 1. kesäkuuta ja päättyy 31.5.2028.

Asikainen on filosofian ja teologian tohtori ja toimii tällä hetkellä Oulun seurakuntayhtymän johtajana. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa diakoniajohtajana Oulun Diakonissalaitoksen Säätiössä, Kirkkohallituksen apulaisjohtajan sekä hiippakuntasihteerinä Oulun hiippakunnassa.

Kenttäpiispa johtaa ja valvoo Puolustusvoimien hengellistä työtä ja vastaa Puolustusvoimien kirkollisesta alasta ja sen teologisista linjoista. Lisäksi kenttäpiispa vastaa alan valmiussuunnittelusta, hengellisen ja henkisen tuen antamisesta sekä yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. 

Virkanimityksestä huolimatta piispa ei ole varsinaisesti piispa, sillä hänellä ei ole hiippakuntaa eikä kaikkia muitakaan piispan tehtäviä. Lisäksi hän on puolustusvoimien, ei kirkon palveluksessa. Kenttäpiispa on kirkolliskokouksen jäsen, ja hänellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus piispainkokouksessa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.