null Pääkaupunkiseudun seurakunnat etsivät työntekijöitä kesäksi – hautausmaille palkataan myös alaikäisiä nuoria

Hautausmaa on ollut monelle suomalaiselle ensimmäinen työpaikka. Töitä on yhä tarjolla myös alaikäisille.

Hautausmaa on ollut monelle suomalaiselle ensimmäinen työpaikka. Töitä on yhä tarjolla myös alaikäisille.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun seurakunnat etsivät työntekijöitä kesäksi – hautausmaille palkataan myös alaikäisiä nuoria

Hautausmaa on kesätyöpaikkana fyysisesti raskas, mutta sosiaalisesti rikas, Espoon seurakuntien ylipuutarhuri Miina Renqvist kuvailee.

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat etsivät parhaillaan työntekijöitä kausi- ja kesätöihin. 

Espoon seurakuntayhtymä etsii Kappelin, Kellonummen ja Kirkon hautausmaille seitsemääkymmentä työntekijää. Paikoista 50 on täysi-ikäisille. Päätyönä on kunnostaa ja hoitaa ne yksityisten haudat, jotka hautainhoitorahasto ja seurakuntayhtymä ovat ottaneet hoidettaviksi. Työt alkavat huhti-kesäkuussa tai sopimuksen mukaisesti. Hakuaika päättyy 11. helmikuuta.

Espoon paikoista 20 on 16–17-vuotiaille hakijoille. Näissä neljän viikon työsuhteissa työtehtävinä on hautausmaiden yleishoito ja hautojen hoito, muun muassa kitkentää, haravointia, kukkapenkkien hoitamista ja nurmikon leikkaamista. Työt alkavat kesä-heinäkuussa. Hakuaika päättyy 11. helmikuuta.

Haussa on lisäksi määräaikainen ympäristönhoitotyöntekijä sekä viisi määräaikaista kausityönjohtajaa. Toiveena on puutarhurin tutkinto sekä puutarha-alan työkokemus, hautausmaan hoidon käytännön tuntemus sekä esimiestaidot. Työt alkavat huhtikuussa tai sopimuksen mukaisesti. Hakuaika päättyy 31. tammikuuta.

Ylipuutarhuri Miina Renqvistin mukaan kausityössä hautausmaalla voi oppia monenlaisia asioita työelämään varten: yhteistyötaitoja, muiden huomioon ottamista, työelämän sääntöjen noudattamista sekä oman kädenjäljen arvostamista.

– Hautausmaa on kesätyöpaikkana fyysisesti raskas, mutta sosiaalisesti rikas, Renqvist kuvailee.

– Siellä on paljon samanhenkistä porukkaa, eri-ikäisiä, uusia ja vanhoja kausityöntekijöitä. Yleensä löytyy uusia ystäviä. Tarjolla on raitista ilmaa koko päiväksi, eikä työpäivän jälkeen tarvitse välttämättä enää mennä kuntosalille. Kyseessä on erilainen työympäristö, luvassa on varmasti unohtumaton kesä. 

Helsingin seurakuntayhtymä etsii kausityöntekijöitä kuudelle hautausmaalle hauta- ja puistoalueiden kunnossapitoon, viherrakentamiseen, siivoukseen, toimistotyöhön ja vahtimestarityöhön.

Kokonaisuudessaan kausityöpaikkoja on noin 400, Hietaniemessä noin 120, Malmilla noin 150, Honkanummella noin 80, Maunulassa noin 30, Kulosaaressa noin 2 ja Östersundomissa noin 2 paikkaa. Työsuhteet ovat 2–6 kuukauden mittaisia ja alkavat pääsääntöisesti huhti-kesäkuun aikana. Työpaikkoja voi hakea kirkkorekry.fi-sivustolla.

Vantaan seurakuntien hautausmaille etsitään noin 35–40 kausityöntekijää, joista 14 voi olla 16–17-vuotiaita. Konetöitä voivat tehdä vain täysi-ikäiset. Aiempi viher- ja puutarha-alan kokemus tai harrastuneisuus katsotaan eduksi. 

Kesätyöntekijät huolehtivat Vantaan seurakuntien hautausmaista Ruskeasannalla ja Pyhän Laurin kirkon vieressä sijaitsevalla Helsingin pitäjän hautausmaalla. Työntekijät huolehtivat myös pienemmistä Hämeenkylän ja Korson hautausmaista. Töitä on tarjolla huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Työsuhteiden kesto on pääasiassa 2–7 kuukautta. Alle 18-vuotiaat palkataan kesätyöhön kuukaudeksi.

– Palautekyselyiden mukaan työntekijät ovat viihtyneet työssään ja työilmapiiri on hyvä. Työntekijöistä ja työturvallisuudesta pidetään huolta ja työhön saa kattavan perehdytyksen, kertoo työnjohtaja Jenny Torvinen.

Vantaan seurakuntien työpaikkoja voi hakea kirkkorekry.fi-sivustolla. Hakuaika päättyy 29. helmikuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.