null Pääkaupunkiseudun hautausmaille tarvitaan ensi kesäksi yli 500 kausityöntekijää

Hautausmaan työntekijä Minna Rytkönen asettelee sadetinta Helsingin seurakuntayhtymän Honkanummen hautausmaalla Vantaalla heinäkuussa 2018.

Hautausmaan työntekijä Minna Rytkönen asettelee sadetinta Helsingin seurakuntayhtymän Honkanummen hautausmaalla Vantaalla heinäkuussa 2018.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun hautausmaille tarvitaan ensi kesäksi yli 500 kausityöntekijää

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntien työnhaut ovat parhaillaan käynnissä. Työpaikoista osa on suunnattu ammattilaisille, osa nuorille.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat palkkaavat hautaismailleen kesäkaudella yhteensä yli 500 kausityöntekijää. Vaikka suurin osa työpaikoista on suunnattu täysi-ikäisille hautausmaiden työtehtävien vuoksi myös nuoria palkataan.

Espoon seurakuntayhtymä palkkaa hautausmailleen lähes 80 kausityöntekijää. Hautausmaita ja uurnalehtoja on Espoossa yhteensä viisi. Kausityöntekijät palkataan Kappelin, Kellonummen ja Kirkon hautausmaille.

–Tarjoamme fyysistä työtä kivassa porukassa raikkaassa ulkoilmassa. Hautausmaat ovat kauniita työympäristöjä. Koronaturvallisuus pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin työjärjestelyissä, Espoon hautausmaiden ylipuutarhuri Miina Renqvist sanoo.

Hakijoilta edellytetään kykyä fyysiseen ulkotyöhön, reippautta, positiivisuutta ja täsmällisyyttä sekä valmiutta omaisten kohtaamiseen.

Koko kesäkauden ajaksi palkataan Espoossa kuusi kausityönjohtajaa, yksi ympäristönhoitotyöntekijä ja viisikymmentä kausityöntekijää. Tämän lisäksi kuukauden mittaisen pestin saa kaksikymmentä nuorta kesätyöntekijää.

Kausityönjohtajien ja ympäristönhoitotyöntekijän, jotka ovat alan ammattilaisia, haku Espoossa loppuu 31.1. ja kausityöntekijöiden sekä 16–17-vuotiaiden 13. helmikuuta.

Viidenkymmenen vähintään 18-vuotiaan kausityöntekijän työtehtäviin kuuluvat hautausmaiden yleishoito ja hautojen hoito, muun muassa kitkentää, haravointia, kukkapenkkien hoitamista ja nurmikon leikkaamista. Kausityöt alkavat huhti-kesäkuussa tai sopimuksen mukaisesti.

Kaksikymmentä 16–17-vuotiasta kesätyöntekijää palkataan Espoossa kuukaudeksi töihin Kappelin, Kellonummen ja Kirkon hautausmaille. Nuorten kesätyöt alkavat kesä-heinäkuussa.

Reipasta mieltä, kuntoa ja säänkestävyyttä

Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille otetaan yhteensä noin 400 kausityöntekijää. Hautausmaista Hietaniemeen on haussa noin 120, Malmilla 150, Honkanummella  80, Maunulassa 30, Kulosaaressa viisi ja Östersundomissa kolme työntekijää.

Hakijoilta edellytetään kykyä fyysiseen ulkotyöhön, reippautta, positiivisuutta ja täsmällisyyttä sekä valmiutta omaisten kohtaamiseen. Alan koulutus, työkokemus ja pienkoneiden käyttötaito ovat eduksi. Työtehtävästä riippuen työ voi kestää 2–8 kuukautta. Työt alkavat huhti-kesäkuun aikana. Hakuaika loppuu helmikuun lopussa.

– Meille otetaan myös muutamia 17-vuotiaita. Suurin osa työntekijöistämme on täysi-ikäisiä. Ikähaitari ulottuu 65-vuotiaaseen asti. Jos kuntoa on, ja on säänkestävä, niin ikä ei haittaa. Meille otetaan myös niitä, jotka tulevat kausityöntekijöiksi vuodesta toiseen. He voivat osallistua toisten perehdyttämiseen ja toimia ryhmänvetäjinä, Malmin hautausmaan ylipuutarhuri Paula Niemelä kertoo.

Malmin hautausmaalle otetaan eniten kausityöntekijöitä. Kuva: Maija Saari

Malmin hautausmaalle otetaan eniten kausityöntekijöitä. Kuva: Maija Saari

Palautteen mukaan työssä viihdytään

Vantaan seurakuntien hautausmaille otetaan noin 35 kausityöntekijää, joista kuusi voi olla 16–17-vuotiaita. Hautausmailla on paljon konetöitä, ja niitä voivat tehdä vain täysi-ikäiset. Aiempi viher- ja puutarha-alan kokemus tai harrastus on eduksi.

Kesätyöntekijät huolehtivat Vantaan seurakuntien hautausmaista Ruskeasannalla ja Pyhän Laurin kirkon vieressä sijaitsevalla Helsingin pitäjän hautausmaalla. Ruskeasannan työntekijät huolehtivat myös pienemmistä Hämeenkylän ja Korson hautausmaista.

Palautekyselyiden mukaan työssä on viihdytty ja työilmapiiri on hyvä. Työhön saa kattavan perehdytyksen ja yhteistyö on sujunut mukavasti.
– Minna Aho

Töitä on Vantaalla tarjolla huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Hakijat voivat esittää toiveen sopivasta ajasta, ja työsuhteiden kesto on pääasiassa 2–7 kuukautta. Alle 18-vuotiaat palkataan kesätyöhön kuukaudeksi.

– Vantaan seurakuntien hautausmailla on ollut ahkeria ja työstään pitäviä työntekijöitä. Palautekyselyiden mukaan työssä on viihdytty ja työilmapiiri on hyvä. Työhön saa kattavan perehdytyksen ja yhteistyö on sujunut mukavasti, hautaustoimen päällikkö Minna Aho kertoo.

Vantaan hakuaika loppuu 28. helmikuuta.

Lisätietoja työntekijähausta ja linkit rekrytointi-ilmoituksiin löytyvät Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntien verkkosivuilta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.