null Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Helsinki Pridessa – osa seurakunnista osallistuu myös liputukseen

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-kulkueessa ja puistojuhlassa ja järjestävät myös omaa ohjelmaa viikon teeman mukaisesti. Kuva Pride-kulkueesta 2019.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-kulkueessa ja puistojuhlassa ja järjestävät myös omaa ohjelmaa viikon teeman mukaisesti. Kuva Pride-kulkueesta 2019.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Helsinki Pridessa – osa seurakunnista osallistuu myös liputukseen

Pride-viikon ohjelmassa on esimerkiksi messu, vertaistukitapaaminen ja sateenkaarikahvila.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakunnat osallistuvat lauantaina 1. heinäkuuta Helsinki Pride-kulkueeseen sekä tapahtuman puistojuhlaan, joka järjestetään Kaivopuistossa. Espoon piispa Kaisamari Hintikka on iltapäivällä tavattavissa puistojuhlassa seurakuntien teltassa.

Seurakunnat ovat tänä vuonna Pride-tapahtuman yhteisökumppani. Pride-viikolla 26.6.–2.7. seurakuntien tarjoamassa ohjelmassa on muun muassa sateenkaarimessu, vertaistukitapaaminen, sateenkaarikahvila ja körttien sateenkaariseurat.

Helsingissä liputetaan Pride-viikolla noin puolessa kaikista seurakunnista. Helsingin seurakuntayhtymän johtajisto päätti toteuttaa liputuksen yhtymän yhteisissä toimipisteissä sekä suosittaa sateenkaariliputuksen järjestämistä seurakunnissa. Seurakunnat päättävät itse, hyödyntävätkö tätä mahdollisuutta. Kaikilla seurakunnilla ei esimerkiksi ole sopivia lipputankoja, joissa liputtaa.

Myös Espoon seurakunnat osallistuvat liputukseen Espoon seurakuntien virastorakennuksessa, Kirkonkulmassa.

Vuosittain järjestettävä Helsinki Pride on ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia. Tänä vuonna Priden teemana on Joy and Riot – Riemu ja kapina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.