null Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Helsinki Pridessa virallisena yhteistyökumppanina

Vuoden 2019 Pride-kulkueessa näytti tältä. Tänä vuonna pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja osallistuvat kulkueeseen.

Vuoden 2019 Pride-kulkueessa näytti tältä. Tänä vuonna pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja osallistuvat kulkueeseen.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Helsinki Pridessa virallisena yhteistyökumppanina

”Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja on sellaisenaan täydellinen ja arvokas”, sanoo Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyönohjaaja ja psykoterapeutti Hensku Kettusaari.

Suomen suurimmassa ihmisoikeustapahtumassa Helsinki Pride-viikolla 27.6.–3.7. juhlistetaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta. Pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat jo vuosien ajan olleet mukana järjestämässä Pride-viikolle ohjelmaa. Ne ovat tänä vuonna Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani.

Vuoden 2022 Priden teema on Kohtaamisia. Teemalla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisten mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta. Viikko huipentuu kulkueeseen ja lauantaiseen puistopiknikiin. Seurakunnilla on piknik-tapahtumassa oma teltta.

Kirkko on läsnä Prideilla ennen kaikkea sateenkaarevien jäsentensä ja työntekijöidensä kautta sekä myös heidän läheistensä ja heitä tukevien ihmisten kanssa.

Tänäkin vuonna seurakunnat järjestävät monta tilaisuutta. Pride-viikolla voi osallistua jo klassikoksi muodostuneeseen sateenkaarimessuun Kallion kirkossa, pistäytyä sateenkaarikahvilassa, kuunnella parisuhdeluentoa tai osallistua keskustelutilaisuuteen. Nuorille on myös omaa ohjelmaa. Tiistai-iltana lauletaan ja kuullaan kertomuksia sateenkaarilampaista Vanhassakirkossa.

Kirkon läsnäolo Pride-viikolla koetaan tärkeäksi monestakin syystä.

– Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja on sellaisenaan täydellinen ja arvokas. Haluamme olla mukana toteuttamassa yhdenvertaisempaa, tasa-arvoisempaa ja turvallisempaa toimintaa kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Toiseuttavan puheen on muututtava sensitiiviseen ja kaikkia arvostavaan ja moninaisuutta kunnioittavaan puheeseen, sanoo Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyönohjaaja ja psykoterapeutti Hensku Kettusaari.

Osallistuminen Prideen haastaa meitä ja kannustaa meitä korjaamaan syrjiviä käytänteitä ja rakenteita.

Helsingissä sateenkaarityön ja yhdenvertaisuuden teemojen ympärille ollaan rakentamassa seurakuntien sisäistä kehittämisprojektia. Helsingin seurakunnissa toimii ympäri vuoden sukupuolivähemmistönuorille vertaisohjelmaa sekä lisäksi leiri- ja ryhmätoimintaa sateenkaarisuhteissa eläville. Myös sateenkaarimessuja järjestetään kuukausittain. Toiminnassa pidetään yllä turvallisemman tilan periaatteita ja sateenkaarevia tunnuksia.

Seurakunnat haluavat viestiä, että jokainen ihminen on samanarvoinen ja tervetullut.

Seurakunnat haluavat viestiä, että jokainen ihminen on samanarvoinen ja tervetullut.

–  Espoon seurakunnat osallistuvat Prideen, koska se on tämän maan suurin ihmisoikeuksia esillä pitävä ja yhdenvertaisuutta edistävä kansalaistapahtuma. Kirkko on läsnä monilla muillakin festivaaleilla ja messuilla, joille ihmiset kohtaavat toisiaan. Lähdemme siitä, että jokainen ihminen on samanarvoinen ja tervetullut seurakunnan yhteyteen. Osallistuminen Prideen haastaa meitä ja kannustaa meitä korjaamaan syrjiviä käytänteitä ja rakenteita. Olemme tuottaneet viikolle ohjelmaa, jossa lähtökohtana on, että olet rakastettu juuri sellaisena kuin olet, kertoo Espoon seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön asiantuntija Matti Peiponen.

Vantaalla Prideen liittyviä tapahtumia on viikon aikana Myyrmäessä ja Tikkurilassa.

Seurakuntien ohjelmaan voi tutustua tästä: kirkkohelsingissä.fi/pride2022.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.