null Pääkirjoitus: Kiitos, lukijat! – Tutkimustieto ja somekeskustelut osoittavat, että meitä tarvitaan

Puheenvuorot

Pääkirjoitus: Kiitos, lukijat! – Tutkimustieto ja somekeskustelut osoittavat, että meitä tarvitaan

Monelle Kirkko ja kaupunki on ainoa linkki seurakuntaan. Somessa Kirkko ja kaupungin seuraajat ovat poikkeuksellisen aktiivisia. 

Saamme Kirkko ja kaupungin toimitukseen runsaasti palautetta, sekä kiitoksia että toisinaan myös parannukseen kehottavia. Kiitos siitä! Runsas palaute osoittaa, että Kirkko ja kaupungilla on merkitystä lukijoilleen. Meillä on tästä myös tutkittua tietoa, sillä seuraamme säännöllisesti mediamme käyttöä ja lukijoidemme toiveita.

Sekä kotiin kannettua lehteä että verkkomediaamme pidetään tärkeänä ja merkityksellisenä, ja meidät tunnetaan tosi hyvin. Paperilehden lähetämme kaikkiin niihin pääkaupunkiseudun koteihin, joissa asuu vähintään yksi lehden haluava suomenkielisen seurakunnan jäsen. Lehti ei tutkimustemme mukaan lennä suoraan paperinkeräykseen kuin vain harvoin. Se avataan ja sitä luetaan. Kiitos, että avaat ja luet!

Verkkomediamme kävijöistä kolme neljäsosaa tulee pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Vaikka olemme Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kirkollinen paikallismedia, kiinnostamme selvästi myös muualla.

Ammattitaitoisesti toimitettu journalistinen seurakuntamedia pystyy palvelemaan heitäkin, jotka eivät kaipaa kirkollisia aktiviteetteja.

Teettämiemme tutkimusten mukaan Kirkko ja kaupungin sosiaalisen median seuraajat ovat poikkeuksellisen sitoutuneita: juttuihimme reagoidaan ja niitä jaetaan sekä kommentoidaan huomattavan ahkerasti. Kiitos siitä! Hauskaa, että sosiaalinen media voi olla oikeasti sosiaalinen.

Noin kolmannes lukijoistam­me kertoo kotiin kannetun Kirkko ja kaupungin olevan hänen ainoa tai lähes ­ainoa siteensä seurakuntaan. Helsinkiläisistä 50–59-vuotiaista näin vastasi lähes puolet. Ammattitaitoisesti toimitettu journalistinen seurakuntamedia pystyy siis palvelemaan niitä seurakuntalaisia, jotka eivät välttämättä kaipaa kirkollisia aktiviteetteja. Kiva, että pysytte silti mukana!

Meillä on myös paljon lukijoita, jotka eivät kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön tai jotka ovat jonkin muun kuin evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Hienoa, että löydätte tarjonnastamme hengen ravintoa ja ajattelemisen aihetta.

Kirkko ja kaupunkia on nyt tehty Helsingissä 80 vuotta, ja muissakin pääkaupunkiseudun kaupungeissa on toimitettu seurakunnan mediaa jo vuosikymmeniä. Se on hyvä alku.

Kirjoittaja on Kirkko ja kaupungin päätoimittaja. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.