null Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki siirtyy Benelux-maiden merimieskirkon johtajaksi

Jaakko Heinimäki on toiminut Kirkko ja kaupungin päätoimittajana vuodesta 2017.

Jaakko Heinimäki on toiminut Kirkko ja kaupungin päätoimittajana vuodesta 2017.

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki siirtyy Benelux-maiden merimieskirkon johtajaksi

Päätoimittajan työn merimiespapin hommiin vaihtava Jaakko Heinimäki näkee Kirkko ja kaupungissa ja Merimieskirkossa paljon samaa.

Kirkko ja kaupunki –median päätoimittaja Jaakko Heinimäki on valittu Benelux-maiden suomalaisen merimieskirkon johtajaksi ja Brysselin merimiespapiksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2023 alussa.

Heinimäki on toiminut Kirkko ja kaupungin päätoimittajana siitä asti, kun Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan seurakuntamediat yhdistyivät vuoden 2017 alussa.

– Merimieskirkko tunnetaan ihmisten ja yhteisöjen tukijana olipa yhteisö sitten EU:n mukanaan tuoma laaja verkosto, rahtilaivan miehistö, rekkaparkki tai paikallisten suomalaisten joukko, Heinimäki sanoo.

– Panen mielelläni itseni ja osaamiseni likoon siinä arvokkaassa työssä, jota Merimieskirkko Benelux-maissa tekee. Erityisen innostavaa on juuri alueen yhteisöjen monenlaisuus yhdistyneenä Merimieskirkon hienoon työhön.

Heinimäki näkee Kirkko ja kaupungissa ja Merimieskirkossa paljon samaa.

– Kummatkin ovat helposti lähestyttäviä matalan kynnyksen kirkollisia toimijoita, joissa puhutaan tavallisen ihmisen kieltä. Toinen toimii journalismin keinoin, toinen enemmän suorien kohtaamisten kautta. Niitä yhdistää myös se, että ne herättävät luottamusta siellä, missä kirkkoa muuten vähän vierastetaan, Heinimäki pohtii.

Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen toivottaa Heinimäen ilahtuneena työtoverikseen.

– Merimieskirkko tukee ihmisiä ilossa, surussa ja tavallisessa, ja tätä hyvää työtä Jaakko tulee meille tekemään.

– Saamme monipuolisen ja osaavan, yhteiskunnassa ja kirkossa hyvin verkottuneen papin Benelux-maiden merimieskirkon johtajaksi, Suihkonen toteaa.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen, vuonna 1875 perustettu yhdistys. Se toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa. Ulkomailla Merimieskirkolla on toimipaikka Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Muita työalueita ovat muun muassa Irlanti, Luxemburg, Espanja, Puola ja Kaakkois-Aasia.

Benelux-maissa eli Belgian, Alankomaiden ja Luxemburgin alueella Merimieskirkolla on toimipaikat Brysselissä ja Rotterdamissa, kymmenen työntekijää ja laaja vapaaehtoisten joukko. Rotterdamin merimieskirkko on perustettu vuonna 1930 ja Brysselin merimieskirkko vuonna 2000. Työtä tehdään myös Antwerpenissa, Luxemburgissa ja muissa alueen kaupungeissa. Johtajan asemapaikka on Bryssel.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.