null Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittajalta: Onko karjatila keskitysleiri?

Päätoimittaja Heinimäki pahoittelee Kirkko ja kaupungin viimeviikkoista kolumnia. 

Suomalaiset söivät viime vuonna lihaa keskimäärin 80 kiloa. Kirkko ja kaupungin kolumnisti Kari Kuula kiinnitti viime viikolla huomiota siihen, että lihan suureksi paisunut kysyntä on synnyttänyt suunnattoman eläinten massakäytön. ”Olemme muuttaneet puutarhaplaneettamme valtavaksi eläintehtaaksi”, hän kirjoitti ja kutsui lihan teollista tehotuotantoa ”saatanalliseksi julmuudeksi” ja puhui ”keskitysleireissään kärsivistä eläinparoista”.

Se oli kovaa ja kärjistävää tekstiä. Kolumnisti saakin kärjistää, ja kolumnin on syytä olla terävä – ja kolumnistin tulee olla tarkka siinä, että hänen tekstinsä terä osuu juuri oikeaan kohtaan. Siinä me epäonnistuimme nyt, ja Kuulan kolumnin julkaiseminen siinä muodossa kuin sen julkaisimme oli virhe. Pyydän sitä anteeksi. Teksti on poistettu verkkosivuiltamme.

Poistetun kolumnin puute oli suruton yleistäminen. Kaikki karjatilat eivät ole keskitysleirejä eikä lihantuotanto välttämättä ole saatanallista julmuutta.
 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi