null Paavi Franciscus rohkaisi äitejä imettämään kirkossa

Julkisissa tiloissa imettäminen jakaa mielipiteitä monessa maassa. Paavi Franciscuksen mielestä imettäminen on tapa osoittaa rakkautta ja sopii kirkkoon.

Julkisissa tiloissa imettäminen jakaa mielipiteitä monessa maassa. Paavi Franciscuksen mielestä imettäminen on tapa osoittaa rakkautta ja sopii kirkkoon.

Ajankohtaista

Paavi Franciscus rohkaisi äitejä imettämään kirkossa

Monessa maassa keskustellaan siitä, missä saa imettää ja missä ei. Paavi on puhunut toistamiseen kirkossa imettämisen puolesta.

Paavi Franciscus on kannustanut äitejä imettämään Sikstuksen kappelissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Vatikaanissa vietettiin sunnuntaina perinteistä seremoniaa, jossa paavi kastaa vauvoja. Tänä vuonna yli kaksi tuntia kestäneessä tilaisuudessa kasteen sai 34 lasta.

– Jos he aloittavat itkukonsertin tai jos heillä on epämukava olo, liian lämmin tai he eivät viihdy tai ovat nälkäisiä... Imettäkää heitä, älkää pelätkö, imettäkää, koska se myös on rakkauden kieltä, paavi rohkaisi kirkkoon lastensa kanssa tulleita äitejä.

Paavi Franciscus on aiemminkin puhunut kirkossa imettämisen puolesta. Hän kehotti äitejä imettämään Sikstuksen kappelissa vastaavassa tilaisuudessa myös muutama vuosi sitten.

Zilliken julkaisi kuvan vessasta, johon hänet oli ohjattu.

Suhtautuminen imetykseen julkisilla paikoilla sekä uskonnollisissa rakennuksissa ja tilaisuuksissa vaihtelee maittain.

Independent-lehti kertoi elokuussa Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa asuvasta Amanda Zillikenistä, jota oli kehotettu siirtymään kirkon takaosasta vessaan imettämään neljän kuukauden ikäistä tytärtään. Zilliken julkaisi kuvan vessasta, johon hänet oli ohjattu, minkä jälkeen tapaus sai paljon huomiota. Myöhemmin vapaisiin suuntiin kuuluva Elevation Church pahoitteli Zillikenin saamaa kohtelua ja kertoi, että heillä ei ole mitään yleistä linjaa siitä, etteikö heidän tiloissaan saisi imettää.

Niin ikään yhdysvaltalainen Annie Peguero sai samanlaisen kehotuksen imettäessään lastaan baptistikirkossa. Tapauksesta kertoi The Washington Post viime huhtikuussa. Peguero kieltäytyi ja hänelle kerrottiin, että kirkko ei salli imetystä ilman jotakin suojaavaa kangasta, koska se voisi saada miehet, teinit ja muut kirkossakävijät tuntemaan olonsa epämukavaksi. Peguerolle sanottiin myös, että imetys ei ole soveliasta, koska tilaisuus striimataan verkkoon.

Tapauksen nöyryyttäväksi kokenut Peguero postasi Facebookiin videon, jossa kertoi tapauksesta ja kannusti naisia puolustamaan oikeuttaan imettää. Virginian osavaltion lakiin on muutama vuosi sitten lisätty kohta, jossa sanotaan, että naisella on oikeus imettää kaikkialla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.