Paavi Johanna: Aidon avioliiton kannattajat, eikö hävetä?

Paavi Johanna: Aidon avioliiton kannattajat, eikö hävetä?

Onneksi olkoon, nyt eduskunta on saatu äänestämään uuden avioliittolain kumoamisesta vain hetki ennen sen voimaantuloa. Se on viime hetken kampitusyritys monelle häitä suunnittelevalle.

Otsikon kysymys ei ole retorinen. Se ei pyri alleviivaamaan jonkin toiminnan törkeyttä kuten tämän tyyppinen kysymys yleensä, vaan haluaisin oikeasti tietää. Hyvät Aito avioliitto -aloitteen kannattajat, tänään, alle kaksi viikkoa ennen uuden avioliittolain voimaantuloa, eduskunta äänestää aloitteestanne.

Voisin olettaa, että te aloitteen kannattajina toivotte, että uusi avioliittolaki kumotaan ja avioliitto palautetaan vain naisen ja miehen väliseksi. Se tarkoittaisi, että osalta ihmisistä viedään viime hetkellä pois vihdoin käden ulottuville tullut mahdollisuus avioliittoon. Miltä se tuntuu?

Minun on hyvin vaikea ymmärtää, miksi te niin kiihkeästi haluatte avioliiton meiltä pois. En ymmärrä, miten avioliiton laajentaminen uhkaa ketään. Puhutte lapsista, mutta meillä on jo lapsia. Rakastamme heitä ja teemme kaikkemme, että heillä olisi paras mahdollinen elämä. Jos avioliittolain muutos kumoutuisi niin kuin haluatte, se ei ottaisi lapsiamme meiltä pois eikä estäisi ketään perustamasta perhettä. Lait suojelevat perheitämme onneksi jo nyt.

Ihmetyttää, miten niin moni kehtaa edes yrittää viedä toisilta jotakin arvokasta ja kauan kaivattua.

Ymmärrän kyllä omien arvojen edistämisen sinänsä, tietenkin. Olen puolustanutkin oikeuttanne puhua sen avioliittokäsityksen puolesta, jonka katsotte oikeaksi. Niin saa vapaassa yhteiskunnassa tehdä. Tosin ennen pitkää vanhan puolustaminen saattaa keikahtaa epäasialliseksi, jopa syrjinnäksi, kun uusi tilanne vakiintuu. Mutta muutosvaiheessa on ymmärrettävää että jarrutetaan. Myös laki on vielä hetken puolellanne, eikä teitä voida sen puolustamisesta syyttää.

Mutta oletteko todella syvällisesti ajatelleet, että tietyn avioliittokäsityksen puolustaminen tarkoittaa sitä, että pyritte ottamaan jotakin muilta pois? Eikö se yhtään hävetä?

Juuri nyt monella pariskunnalla on häävalmistelut meneillään. Moni on odottanut tähän asti liittonsa virallistamista, ehkä pitkänkin aikaa. Piti tulla riemun hetki – vihdoinkin olemme kokonaan tasavertaisia! Mutta viime hetkellä tulee kampitusyritys. Toivon todella, että yritys ei onnistu, mutta on täällä aikaisemminkin tapahtunut epätodennäköisiä asioita. Keskeistä tässä kolumnissa ei kuitenkaan ole se, mitä aloitteelle tapahtuu. Minua ihmetyttää, miten niin moni kehtaa edes yrittää viedä toisilta jotakin arvokasta ja kauan kaivattua.

Kansalaisaloitteessa toteutuu kansanvalta. Te olette nyt se osa kansaa, joka on halunnut tämän varjon juhlariemun ylle. Onko valta käytetty hyvin? Onko tämä tosiaan sitä mitä halusitte?

Jaa tämä artikkeli:

Samasta aiheesta: