null Papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja kiirastorstaina

Hiljaisen viikon ajan toimineessa Pappien pesulassa Kaisa Heininen, Kimmo Saares ja muut helsinkiläispapit pesivät kaupunkilaisten jalkoja vuonna 2015.

Hiljaisen viikon ajan toimineessa Pappien pesulassa Kaisa Heininen, Kimmo Saares ja muut helsinkiläispapit pesivät kaupunkilaisten jalkoja vuonna 2015.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja kiirastorstaina

Kiirastorstain pop up -tempaus tuo pääsiäiskertomuksen keskelle aseman vilinää.

Vantaan seurakuntien papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 13. huhtikuuta.

Pop up -tempaus Pappien pesula toimi Myyrmäen asemalla myös viime vuoden kiirastorstaina. Pesulan konsepti kehitettiin Helsingissä pääsiäiseksi 2015. Siellä pop up -pesula toimi liikehuoneistossa Senaatintorin tuntumassa.

Vantaalla jalkojen pesu haluttiin tuoda Myyrmäkeen keskelle aseman vilinää. Pesula on asemahallissa lähellä Mike's Diner -ruokapaikkaa.

Pesijöinä toimivat Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen, pastori Pirkko Järvinen Vantaankosken seurakunnnasta ja pastori Tiina Palmu Hakunilan seurakunnasta. Pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään.

Jalkojen pesu liittyy Johanneksen evankeliumin kertomukseen, jossa Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista. Samalla hän antoi seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

– Jeesus kohtasi ja konkreettisesti kosketti ihmisiä. Koskettaminen ja kosketetuksi tuleminen on tavattoman intiimiä ja herkkää. Se on vähän jännittävää sekä pesijälle että pestävälle, mutta uskaltamisen arvoista, pastori Pirkko Järvinen sanoo.

– Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten. Toivomme hyviä, lämminhenkisiä ja arvokkaita kohtaamisia. Puhtaat jalat, hyvä mieli, Hannu Pöntinen sanoo.

Seurakunnan yhteistyökumppanina tempauksen toteuttamisessa on Myyrmäki-liike.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Ajankohtaista Ajankohtaista

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.