null Myyrmäen kirkon banderolli herättää huomiota: "Jeesus on kuollut" – "Aprillia!"

Myyrmäen kirkon ulkopuolelle levitetty lakana näkyy Louhelan juna-asemalle ja ohi ajaviin juniin.

Myyrmäen kirkon ulkopuolelle levitetty lakana näkyy Louhelan juna-asemalle ja ohi ajaviin juniin.

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon banderolli herättää huomiota: "Jeesus on kuollut" – "Aprillia!"

– Jotkut eivät ole pitäneet siitä, että heille vakavaa aihetta on käsitelty tällä tavalla leikkisästi, kertoo tiedottaja Juha-Pekka Vanhatalo.

Myyrmäen kirkon pihalle ilmestyi viime viikolla banderolli, joka on herättänyt huomiota. Keltaisella kankaalla lukee: "Jeesus on kuollut" ja sen alla: "Aprillia! Pääsiäinen 1.4.2018"

Lakana näkyy Louhelan juna-asemalle ja ohi ajaviin juniin. Vantaankosken seurakunnan tiedottaja Juha-Pekka Vanhatalo kertoo, että seurakunta on saanut banderollista paljon palautetta sosiaalisessa mediassa. Valtaosa on ollut positiivista.

– Vähän on tullut kielteistäkin. Jotkut eivät ole pitäneet siitä, että heille vakavaa aihetta on käsitelty tällä tavalla leikkisästi.

Myyrmäen kirkolla oli pääsiäisbanderolli myös viime vuonna. Vanhatalon mukaan se jäi laimeaksi. Kangas oli jaettu kahteen osaan, joista toinen kuvasi pääsiäistä edeltävää pimeää ja toinen pääsiäisen jälkeistä valoa ja toivoa.

– Se oli teologisesti hyvin mietitty, mutta se ei puhutellut ketään. Nyt ajattelimme kokeilla jotain uutta. Lähdimme siitä, että olisi hyvä, jos banderolli herättäisi tunteita.

Pääsiäinen osuu tänä vuonna yhteen aprillipäivän kanssa, ja kanttori Kari Jerkku sai idean siitä. Vanhatalo suunnitteli lakanan ulkoasun.

– Tavoittelin sellaista lööppimäistä, jopa tyylitöntä ilmettä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.