null Petri Laaksosen ammatti vaihtui, kun Täällä Pohjantähden alla -biisi alkoi kuulua

Petri Laaksonen kokee, että musiikin teko on hänen tehtävänsä.

Petri Laaksonen kokee, että musiikin teko on hänen tehtävänsä.

Ajankohtaista

Petri Laaksosen ammatti vaihtui, kun Täällä Pohjantähden alla -biisi alkoi kuulua

Laulaja-lauluntekijä juhlii 25-vuotista uraansa.

Muusikko Petri Laaksonen, mistä urasi alkoi?

– Tärkeä julkinen täräys oman musiikin tekemisessä oli Eläköön elämä -euroviisu vuonna 1985. Silloin kukaan ei tiennyt, että harrastan säveltämistä. En kehdannut siitä kertoakaan. Kävi niin mahtavasti, että biisi voitti karsinnat. Se antoi minulle tarvittavaa rohkaisua ja luottamusta. Olin silloin parikymppinen opiskelijaboitsu.

– Syksyllä 1994 tein ensimmäisen levyni Täällä Pohjantähden alla. Siitä alkoi uusi ammatti ja uusi ura, jota on nyt kestänyt 25 vuotta. Olin ollut musan maikkana ja uudenkarheassa Tuomasmessussa muusikkona ennen sitä.

Mikä tilanne musiikin parissa on painunut mieleesi vuosien varrelta?

– Pääsin Paavo ja Päivi Lipposen häihin Helsingin Vanhaankirkkoon ja työväentalolle seremoniamestariksi. Istuimme pääministerin kanssa hänen työhuoneessaan ja mietimme, minkälainen musiikkiohjelma häihin tulisi. Se oli aikamoinen luottamuksen osoitus.

– Tein heidän häihinsä laulun Rakkauden liekki, jota ovat sen jälkeen monet muutkin laulaneet häissä. Inspiroiduin kutsusta niin, että päätin tehdä sinne jotain spesiaalia.

Mikä vie lauluntekijää aina vain eteenpäin?

– Kun tuntemattomatkin tulevat kertomaan, miten musiikkini on vaikuttanut heihin, tiedän, että musiikin tekeminen on tehtäväni. Musiikkini on aika tunnekylläistä, ja ihmiset saattavat kokea sen voimakkaasti. Olen oikealla paikalla, kun saan puhutella, hoitaa, lohduttaa ja ilahduttaa ihmisiä musiikin kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Euroviisusäveltäjä Petri Laaksonen on nähnyt viisujen nousut ja laskut – Sata salamaa kajahtaa myös Tuomiokirkon viisumessussa

Hyvä elämä

Petri Laaksonen on seurannut Euroviisujen arvonnousua ilahtuneena, mutta harmittelee sitä, kuinka paljon painoarvoa show-elementit nykyään saavat.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.