null ”Olisi parempi, jos ihmiset toisivat vähemmän kynttilöitä haudoille” – Hautausmaille nousee pyhäinpäivänä jätevuori

Suuri osa hautausmaille tuotavista kynttilöistä on muovipurkeissa, joissa on metallihattu.

Suuri osa hautausmaille tuotavista kynttilöistä on muovipurkeissa, joissa on metallihattu.

Ajankohtaista

”Olisi parempi, jos ihmiset toisivat vähemmän kynttilöitä haudoille” – Hautausmaille nousee pyhäinpäivänä jätevuori

Vantaalla pyhäinpäivän hartauksissa jaetaan ympäristöystävällisiä kynttilöitä.

Pyhäinpäivän iltana monet tuovat läheistensä haudoille kynttilöitä. Öinen valomeri on kaunis, mutta sillä on ruma kääntöpuoli.

– Muovi- ja metalliroskaa tulee todella paljon. Kynttilämäärä on valtava, kertoo Vantaan seurakuntien puistopuutarhuri Irma Vilmi-Aalto.

– Olisi parempi, jos ihmiset toisivat vähemmän kynttilöitä haudoille. Hautausmaalla kävijä voisi esimerkiksi tuoda yhden yhteisen kynttilän kaikille vainajilleen.

Suuri osa haudoille tuotavista kynttilöistä on muovikupeissa, joiden päällä on metallihattu. Vilmi-Aalto kehottaa ihmisiä suosimaan tavallisia kynttilöitä, jotka voi laittaa kiinteisiin metallilyhtyihin.

Vantaan kirkoissa ja hautausmailla jaetaan pyhäinpäivän hartauksissa tuhat lyhtykynttilää, joissa ei ole muovia eikä metallia. Tempauksen tavoitteena on kannustaa ekologisempaan tapaan muistella vainajia. Vantaan seurakuntien hautausmaille kertyy pyhäinpäivänä noin 20 kuutiometriä kynttiläroskaa. Hautausmaiden jätemäärä kasvaa joka vuosi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.