null Raamattu-aiheinen teos on Vuoden kristillinen kirja

Eero Junkkaala on kokenut raamatunopettaja.

Eero Junkkaala on kokenut raamatunopettaja.

Ajankohtaista

Raamattu-aiheinen teos on Vuoden kristillinen kirja

Eero Junkkaalan toimittama Raamattu alusta loppuun -kirja sai palkinnon, joka julkistettiin Helsingin kirjamessuilla.

Eero Junkkaalan toimittama Raamattu alusta loppuun on Vuoden kristillinen kirja. Kirja antaa hyvät perustiedot sille, jolle Raamattu on suhteellisen tuntematon. Se toimii myös hakuteoksena ja uusien näkökulmien avaajana kokeneemmallekin Raamatun lukijalle. Kirjan perimmäinen tavoite on, että kirja saisi lukijan tarttumaan Raamattuun.

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen valitsi voittajan, joka julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

– Kaikki kirjan kirjoittajat ovat raamatunopettajia, mutta heidän taustansa ovat erilaisia. Joukkoon kuuluu niin professoreita kuin maallikkojakin. Tämä kirjavuus on rikkautta ja tarjoaa monenlaisia lähestymistapoja aiheisiin. Joissakin luvuissa on kyse lähinnä yhden tai useamman Raamatun kirjan sisällön tiivistämisestä, toisaalla taas assosioidaan hyvinkin lennokkaasti ja mukaansatempaavasti. Vanhalle Testamentille on omistettu enemmän sivuja kuin Uudelle Testamentille. Tämä on perusteltua, koska Vanha Testamentti jää helposti vieraammaksi. Kirjan viritys on yleistajuinen, Sinkkonen perustelee valintaansa.

Kirjan kirjoittajissa on piispoista Simo Peura ja Matti Repo sekä professori Lauri Thurén sekä herätysliikeväkeä. Kirjoittajat ovat Suomen Raamattuopiston, Kansanlähetyksen ja Kansan Raamattuseuran perustaman raamatunopetusakatemian opettajia.

Teoksen on kustantanut Karas-Sana Oy. Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.