null Moni kirkkoon kuulumatonkin ilmoittautui rippikouluun – joidenkin seurakuntien leireille tullaan toisista kunnista

Rippileireille ilmoittautuu myös kirkon ulkopuolisia nuoria. Kuvan nuoret eivät liity uutiseen.

Rippileireille ilmoittautuu myös kirkon ulkopuolisia nuoria. Kuvan nuoret eivät liity uutiseen.

Ajankohtaista

Moni kirkkoon kuulumatonkin ilmoittautui rippikouluun – joidenkin seurakuntien leireille tullaan toisista kunnista

Yli 85 prosenttia vuonna 2007 syntyneistä kirkon jäsenistä on ilmoittautunut leireille pääkaupunkiseudulla. Jälki-ilmoittautumiset kasvattavat vielä lopullista lukua.

Rippikoulujen suosio kestää: suurin osa vuonna 2007 syntyneistä kirkkoon kuuluvista nuorista on ilmoittautunut ensi vuoden rippikouluihin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin seurakunnissa ilmoittautumisia tuli 2765, mikä on 86,3 prosenttia kirkkoon kuuluvasta ikäluokasta. Vantaalla ilmoittautuneita oli 1498, mikä on 89,5 prosenttia. Espoossa ilmoittautui 96,7 prosenttia ikäluokasta, 2475 nuorta.

Luvut eivät ole suoraan verrannollisia, sillä Espoossa ilmoittautuneisiin laskettiin myös nuoret, jotka osallistuvat seurakuntien ulkopuolisten järjestöjen rippileireille.

Prosenttiosuudet ovat pysyneet lähes samoina edellisvuoteen verrattuna kaikissa seurakunnissa. Jälki-ilmoittautumiset kasvattavat vielä lopullista rippikoulun käyvien määrää.

Espoon seurakuntayhtymän kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto kertoo, että ilmoittautumisia on tullut myös Espoon kuntarajojen ulkopuolelta. Sen lisäksi esimerkiksi Olarin seurakunnan ja Espoon ruotsinkielisen seurakunnan rippileireille on ilmoittautunut nuoria, jotka eivät kuulu kirkkoon.

Valtakunnallisen rippikoulukyselyn mukaan suurin osa nuorista kokee rippikoulun mielekkääksi. Viimeisimmässä kyselyssä nuoret antoivat rippileireille yleisarvosanan 9-.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.