null Roihuvuoren seurakunta luopuu Tammisalon kirkosta – jäljelle jää vielä kaksi kirkkorakennusta

Tammisalon kirkkoa ovat käyttäneet myös muun muassa partiolaiset.

Tammisalon kirkkoa ovat käyttäneet myös muun muassa partiolaiset.

Ajankohtaista

Roihuvuoren seurakunta luopuu Tammisalon kirkosta – jäljelle jää vielä kaksi kirkkorakennusta

Päätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt. Seurakunnalle jää Roihuvuoren kirkko, Laajasalon kirkko ja Laajarannan kerhotalo.

Helsinkiläinen Roihuvuoren seurakunta on päättänyt luopua Tammisalon kirkosta jo tämän vuoden lopussa. Kirkkorakennus siirtyi seurakuntayhtymän kiinteistöosaston hallintaan 1. tammikuuta 2023. Päätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt.

Asiasta päätti Roihuvuoren seurakuntaneuvosto. Roihuvuoren seurakuntaneuvoston jäsen Juhani Lönnroth jätti luopumispäätöksestä eriävän mielipiteen.

– Tämä oli vaikea ja murheellinen päätös, mutta seurakuntayhtymän ja Helsingin seurakuntien talousnäkymät ovat sen kaltaisia, että vastuullinen taloudenhoito edellyttää rakenteellisia ratkaisuja, kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen perustelee.

Kun otetaan huomioon väestön sijoittuminen Roihuvuoren seurakunnan alueella sekä seurakunnan toimitilojen käyttöaste viimeisen viiden vuoden aikana, Tammisalon kirkon merkitys on vähäisempi kuin seurakunnan muiden toimitilojen, Roihuvuoren kirkon, Laajasalon kirkon ja Laajarannan kerhotalon.

Tammisalon kirkon tilanne on puhuttanut tammisalolaisia siitä alkaen, kun sen tiedettiin tulleen mainituksi seurakuntayhtymän luovuttavien kiinteistöjen listalla. Kirkkoa käyttävät seurakunnan lisäksi monet järjestöt ja yksityiset ihmiset, esimerkiksi partiolaiset.

Helsingin seurakuntien ja seurakuntayhtymän säästötavoitteet ovat alkaneet konkretisoitua. Aiemmin tällä viikolla Oulunkylän seurakunta kertoi luopuvansa Oulunkylän kirkosta ja perjantaina 8. huhtikuuta Helsingin seurakuntayhtymä ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut yhteisissä palveluissa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.