null Roosa Heimon kirje talletettiin aikakapselissa Tikkurilan uuden kirkon perustuksiin

Roosa Heimo kirjoitti aluksi kirjeestä muutaman version tietokoneella, mutta lopullisen tekstin hän kirjoitti lyijykynällä happovapaalle paperille.

Roosa Heimo kirjoitti aluksi kirjeestä muutaman version tietokoneella, mutta lopullisen tekstin hän kirjoitti lyijykynällä happovapaalle paperille.

Hyvä elämä

Roosa Heimon kirje talletettiin aikakapselissa Tikkurilan uuden kirkon perustuksiin

Lukiolainen laati tuleville sukupolville kirjeen, jossa hän kertoo, miltä Tikkurila, Vantaa ja koko Suomi näyttävät nuoren silmin.

Mitä voisi laittaa rakenteilla olevan kirkon perustuksiin sijoitettavaan aikakapseliin? Vantaan seurakunnat pyysivät tähän ideoita kaupunkilaisilta.

Yksi toive oli, että aikakapseliin säilöttäisiin jonkun vantaalaisen kirjoittama kirje. Tehtävään valittiin Tikkurilan lukiossa toista vuotta opiskeleva Roosa Heimo.

– Viestinnän opettaja Antti Pentikäinen kysyi, tekisinkö kirjeen aikakapseliin. Suostuin tehtävään, koska olen kiinnostunut kirjoittamisesta ja kirjoittanut muun muassa koulumme lehteen. Sitä paitsi olen paljasjalkainen tikkurilalainen, Heimo selvittää.

Tulevaisuus askarruttaa

Kirjeen kirjoittajana Heimo edustaa vuoden 2019 nuorisoa. Häntä pyydettiin kertomaan, miltä Tikkurila, Vantaa ja koko Suomi näyttävät nuoren silmin.

– Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen ilmastonmuutos, jonka torjumisessa erityisesti nuoriso on nyt aktivoitunut. Suomen hyvistä puolista halusin mainita muun muassa sen, miten meillä jokainen nuori voi opiskella varallisuudesta riippumatta.

– Kirjoitin kirjeestä ensin tietokoneella muutaman version. Opettaja auttoi kirjeen hiomisessa. Lopullisen tekstin kirjoitin happovapaalle paperille lyijykynällä.

Heimo kyseli kirjettä laatiessaan myös kavereidensa mielipiteitä. Hänen mukaansa nuoret suhtautuvat melko toiveikkaasti tulevaisuuteen.

– Elämme kuitenkin nopeasti muuttuvassa maailmassa. Monet asiat voivat muuttua paljon jo vaikkapa viidessä vuodessa.

Tikkurilassa hyvä elää

Purettu Tikkurilan kirkko oli Roosa Heimolle tärkeä paikka, koska hän osallistui siellä lapsuudessaan partiolaisten toimintaan. Kirkko valmistui vuonna 1956 ja ehti olla paikoillaan reilut 60 vuotta. Heimosta olisi kiinnostavaa nähdä, miten pitkään uusi kirkko saa olla pystyssä.

– Mitä pidempään kirkko säilyy, sitä jännittävämmäksi aikakapselin sisältö tavallaan tulee, kun ajattelee sen mahdollisia tulevia avaajia. On hienoa olla osa historiantutkimusta, kun se kaivetaan esiin.

Heimo viihtyy hyvin Vantaalla ja Tikkurilassa, vaikka alue on muuttunut paljon hänenkin elinaikanaan.

– Vantaata dissataan eri tahoilla, mutta olen onnellinen, että olen saanut elää täällä. Omassa asuinpaikassani Tikkurilassa kaikki on lähellä, myös luonto. Täältä myös pääsee helposti minne tahansa, koska julkiset yhteydet toimivat hyvin.

Toukokuussa 18 vuotta täyttävä Heimo ei pääse vielä äänestämään eduskuntavaaleissa, mutta hän on jo löytänyt muita vaikuttamisen väyliä. Hän on ollut mukana koulunsa johtoryhmässä ja toimii Lukiolaisten liiton Uudenmaan piirin hallituksessa.

– Tällä hetkellä tuntuu siltä, että haen ylioppilaaksi päästyäni opiskelemaan politiikkaa ja viestintää, hän sanoo.

Kirkko ja kaupunki kertoo aikakapselin kätkemisestä laajemmin tässä jutussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.