Hallinto-oikeus: Samaa sukupuolta olevat parit saa vihkiä Kallion seurakunnan tiloissa

Hallinto-oikeus päätti reilu viikko sitten, että linjaus Kallion seurakunnan tilojen käytöstä ei ole lainvastainen. Seurakuntaneuvoston linjauksen mukaan samaa sukupuolta olevia pareja saa vihkiä Kallion seurakunnan tiloissa. Viisi henkilöä teki kirkollisvalituksen hallinto-oikeuteen, kun seurakuntaneuvosto hylkäsi ensimmäisen valituksen 9.5.2017.

Kirkko ja kaupunki uutisoi valituksesta vuosi sitten. Tuolloin Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo kertoi, että Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ei ole ohjeistanut seurakuntia selvästi tilojen käytöstä avioliittolain muututtua.

Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen mukaan seurakunta hallinnoi omaisuuttaan, ja kirkkotilan käyttämisestä päättävät kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto. Tällä perusteella linjaus ei ollut lainvastainen.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Kotimaa24.