null Seurakunnat pääradan varrella järjestävät Kirkkoappron opiskelijoille ja nuorille aikuisille

Tikkurilan kirkolta kohti Helsinkiä kulkeva kaupunkiseikkailu huipentuu Tapanilan kirkolle. Appron suorittaneet saavat haalarimerkit.

Tikkurilan kirkolta kohti Helsinkiä kulkeva kaupunkiseikkailu huipentuu Tapanilan kirkolle. Appron suorittaneet saavat haalarimerkit.

Ajankohtaista

Seurakunnat pääradan varrella järjestävät Kirkkoappron opiskelijoille ja nuorille aikuisille

Tikkurilan kirkolta kohti Helsinkiä kulkeva kaupunkiseikkailu huipentuu Tapanilan kirkolle. Osallistujat saavat haalarimerkit.

Malmin, Oulunkylän ja Tikkurilan seurakunnat järjestävät yhdessä NAVI:n eli nuorten aikuisten vaikuttamisryhmän kanssa oman opiskelijatapahtumansa, Kirkkoappron, 14. lokakuuta. Ideana on, että osallistujat kiertävät näiden seurakuntien kirkkoja ja muita seurakuntien tiloja, joissa on suoritettavia rasteja. Kaikki rastit onnistuneesti kierrettyään osallistujat palkitaan haalarimerkillä.

Tapahtuman aloituspaikkana on Tikkurilan kirkko, josta lähdetään kohti Helsinkiä. Loppubileet ovat Tapanilan kirkolla, jossa on myös saunakärry, musiikkia, hodarikone ja mahdollisesti myös aikuisten pomppulinna. 

Malmin seurakunnassa on muutoinkin mietitty tapoja nuorten aikuisten palvelemiseksi ja tavoittamiseksi. Kirkkoappro on osa sitä.

– Tämä on vähän kuin kaupunkisuunnistuksen ja fuksiaisten fuusio. Olimme toisistamme tietämättä eri seurakunnissa miettineet, että olisi kiva tehdä jokin tällainen kirkkosuunnistus -tyyppinen tapahtuma. Tajusimme, että miksi tehdä oma tapahtuma, kun voi yhdistää voimat, pappi Aleksi Vainikka Malmin seurakunnasta kertoo.

– Tämä appro-ilmiö tulee opiskelijamaailmasta ja on sieltä tuttu, mutta ei ole pakko olla tällä hetkellä korkeakouluopiskelija eikä tarvitse olla opiskelijahaalareita. Tapahtumaan voivat osallistua muutkin 18 vuotta täyttäneet, Vainikka sanoo.

Opiskelijoita aiotaan tavoittaa esimerkiksi oppilaitospastorien, ainejärjestöjen ja opiskelijajärjestöjen kautta.

– Olemme yhteydessä esimerkiksi Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak:iin. Myös teologisessa tiedekunnassa luulisi olevan kiinnostusta. 

Opiskelijoille suunnatuissa appro-tapahtumissa vieraillaan usein myös baareissa ja meno on varsin kosteaa. Onko Kirkkoappron tarkoitus olla vastaisku opiskelijabileille, joissa alkoholilla on roolinsa?

– Approt ovat tosiaan yhä joskus aika kosteita. Meillä lukee ilmoituksissa, että tapahtuma on päihteetön, mutta emme tietenkään voi vaikuttaa siihen, mitä matkalla tapahtuu. En kuitenkaan usko, että sen kanssa tulee ongelmia. Meidän työntekijämme toki katsovat, että kirkoilla jokainen on approkuntoinen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.