null Noin 70 000 helsinkiläistä sai seurakunnilta tekstarin

Ajankohtaista

Noin 70 000 helsinkiläistä sai seurakunnilta tekstarin

Viestissä kerrottiin esimerkkejä siitä, mitä kirkollisverolla on saatu aikaan ja toivotettiin hyvää joulua. 

Noin 70 000 helsinkiläistä sai tiistai-iltana 20. joulukuuta tekstarin, jossa kerrottiin seurakuntien työstä ja toivotettiin hyvää joulua. Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien jäsenet saivat viestin, jossa mainittiin myös seurakuntien yhdistymisestä vuodenvaihteessa.

Viesti kuului näin: ”Vuoden 2022 aikana Helsingin seurakunnissa jaettiin 240 000 ruokakassia ja -ateriaa, pidettiin 10 000 tapaamista apua tarvitsevien parien kanssa ja 8 000 ihmistä sai tukea sairaaloissa. Kuulumalla kirkkoon mahdollistit tämän ja olit mukana auttamassa. Kiitos sinulle! Siunattua joulua. Toivottaa kotiseurakuntasi. Helsinginseurakunnat.fi/joulu

Tekstiviestejä lähetettiin 17 helsinkiläisseurakunnasta. Joulutekstarin saivat ne 18 vuotta täyttäneet seurakuntien jäsenet, joiden puhelinnumero on saatavilla. Tekstiviestiä ei voida lähettää niille jäsenille, joiden numero on salainen tai puhelinliittymä on työnantajan nimissä.

– Idea saatiin Roihuvuoren seurakunnasta. Roihuvuoressa haluttiin kiittää seurakuntalaisia jäsenyydestä ja toivottaa siunattua joulua. Lähes kaikki muut seurakunnat halusivat liittyä mukaan kiittäjien ja toivottajien joukkoon, kehittämistyön johtava asiantuntija Eeva Salonen Helsingin seurakuntayhtymästä kertoo.

– Vastaavaa on kokeiltu aiemmin Helsingin seurakunnissa koronajouluna 2020. Aiemmin Vantaalla jäsenyydestä kiittävät viestit ovat saaneet hyvän vastaanoton. Jäsenet ovat voimavaramme, haluamme joulun alla kertoa sekä joulun ilosta että jäsenten tärkeästä roolista.

Helsingin seurakuntien joulutekstareiden lähettäjänä viestissä on seurakunta. Viesti on suomen tai ruotsin kielellä tekstiviestin saajan seurakunnan mukaan.

Tekstiviestejä varten poimitut puhelinnumerot kerättiin ainoastaan edellä mainittua tarkoitusta varten, eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.