null Stadin Saapas etsii ja auttaa nuoria kaupungilla ja festareilla – uusi vapaaehtoisten kurssi alkaa pian

– Saapas-päivystyksiin voi osallistua joustavasti oman elämäntilanteen mukaan. Itse olen mukana 8–10 kertaa vuodessa, kertoo Stadin Saappaan vapaaehtoinen Johanna Paasonen.

– Saapas-päivystyksiin voi osallistua joustavasti oman elämäntilanteen mukaan. Itse olen mukana 8–10 kertaa vuodessa, kertoo Stadin Saappaan vapaaehtoinen Johanna Paasonen.

Ajankohtaista

Stadin Saapas etsii ja auttaa nuoria kaupungilla ja festareilla – uusi vapaaehtoisten kurssi alkaa pian

Palveluoperaatiossa on mukana vapaaehtoisia aikuisia, jotka kulkevat perjantai-iltaisin ja tiettyinä juhla-aikoina kaupungilla tapaamassa nuoria. 

Johanna Paasonen, olet ollut mukana etsivässä erityisnuorisotyössä Saapas-vapaaehtoisena 26 vuotta. Mitä Saapas oikein tekee?

– Tavallinen päivystysvuoro on viikonloppuiltana. Menemme paikkoihin, joissa nuoret jo ovat. Kiertelemme koulujen pihoilla, rannoilla ja nuorisotaloilla. Pääasiassa keskustelemme nuorten kanssa. Tarvittaessa annamme ensiapua tai autamme enemmänkin. Aina kuitenkin mennään nuoren ehdoilla.

Oletteko mukana nuorten vapun tai koulun päättäjäisten vietossa?

– Kyllä, osallistumme kaupungilla nuorisoasiainkeskuksen auttamisoperaatioon, jossa on mukana monia toimijoita. Viime kesänä olin mukana myös Provinssirockissa Seinäjoella paikallisen Saappaan apuna. Tykkäsin kovasti. Siellä tuli paljon juteltua nuorten kanssa.

– Lisäksi sosiaalisen median alustoilla toimii Nettisaapas.

Miten Saapas-työ on muuttunut 26 vuoden aikana?

– Nuoret ovat aika samanlaisia kuin ennenkin, mutta nuorten kokoontumiskulttuuri on suurelta osin siirtynyt nettiin. Yhteydenpito kavereihin on helpompaa nykypäivänä. Mutta kyllä nuoret vielä kokoontuvat myös ulkona.

Kenelle tämä homma sopii?

– Me vapaaehtoiset olemme ihan tavallisia kansalaisia, eri-ikäisiä eri alojen ammattilaisia, joita yhdistää halu auttaa. Tämä on hyvä porukka, johon mahtuu uusia mukaan. Kurssilta saa hyvät valmiudet Saapas-työhön. Huumorintajusta ei ole ikinä haittaa!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.