null Suomen Lähetysseura avaa päästökompensaatiorahaston – varoilla istutetaan metsää Nepaliin ja Tansaniaan

Puunistutusta Kishapussa Tansaniassa.

Puunistutusta Kishapussa Tansaniassa.

Ajankohtaista

Suomen Lähetysseura avaa päästökompensaatiorahaston – varoilla istutetaan metsää Nepaliin ja Tansaniaan

Rahaston kautta yritykset ja seurakunnat voivat kompensoida esimerkiksi lentämisestä aiheutuvat päästönsä ilmastohankkeisiin.

Suomen Lähetysseura (englanniksi Felm) on perustanut Suomen ensimmäisen ihmisoikeuspohjaisen ilmastorahaston.

Hope Fund -rahaston kautta yritykset ja seurakunnat voivat kompensoida esimerkiksi lentämisestä aiheutuvat päästönsä ilmastohankkeisiin. Rahat käytetään Lähetysseuran metsityshankkeisiin Nepalissa ja Tansaniassa.

Hope Fundin lähtökohta on ilmasto-oikeudenmukaisuudessa: on epäoikeudenmukaista, että ilmastonmuutoksesta vähiten vastuussa olevat kärsivät eniten sen seurauksista. Monissa maissa metsäkato on muodostunut vakavaksi ongelmaksi. Samalla ilmastonmuutos uhkaa syödä kehitysyhteistyön tuloksia.

– Hope Fundin avulla haluamme hidastaa ilmastonmuutosta kannustamalla päästövähennyksiin sekä auttamalla yrityksiä ja yhteisöjä kompensoimaan hiilijalanjälkeänsä eettisesti. Toteutamme metsityshankkeita yhdessä kehittyvien maiden yhteisöjen kanssa, alueilla missä ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat suurimpia, sanoo projektipäällikkö Ruusa Gawaza.

Puilla ja metsillä on merkittävä rooli, sillä ne tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa sekä suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti, ja näin ollen metsittäminen auttaa taistelemaan ilmastonmuutoksen haittoja vastaan monella tasolla.

– Tarjoamme yhteisöille ja yrityksille helpon ja joustavan tavan kompensoida hiilijalanjälkeänsä kestävällä ja eettisellä tavalla. Puunistutushankkeet ovat yrityksille ja seurakunnille eettinen ja helppo tapa kompensoida omia päästöjään, sanoo kumppanuuspäällikkö Milja Salo.

Suomen Lähetysseura perusti ilmastorahaston myös vuonna 2017 kompensoidakseen Lähetysseuran omista lentomatkoista syntyneet päästöt.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.