null Läheisensä menettänyt saa vertaistukea sururyhmässä - kasvokkain tapaaminen on monelle tärkeää

Diakoni Taina Viherkari on ohjannut kymmenkunta sururyhmää. Aikaisemmin hän on työskennellyt pitkään röntgenhoitajana syöpäsairaalassa.

Diakoni Taina Viherkari on ohjannut kymmenkunta sururyhmää. Aikaisemmin hän on työskennellyt pitkään röntgenhoitajana syöpäsairaalassa.

Ajankohtaista

Läheisensä menettänyt saa vertaistukea sururyhmässä - kasvokkain tapaaminen on monelle tärkeää

Saman menetyksen kokeneet tietävät, mistä puhutaan.

Syksyllä monessa seurakunnassa alkaa sururyhmä. Voidaanko Lauttasaaren seurakunnan sururyhmä toteuttaa koronarajoituksista huolimatta, diakoni Taina Viherkari?

– Kyllä voidaan. Ryhmissämme on ollut yleensä alle kymmenen henkeä, ja voimme istua väljästi. Tarvittaessa voimme perustaa toisenkin ryhmän.

– Emme mielellämme siirrä ryhmää verkkoon, koska kasvokkain tapaaminen on monille osallistujille tosi tärkeää.

Millaista tukea ja lohtua ryhmästä voi saada?

– Mukaan voi tulla omana itsenään oman surunsa kanssa. Saman menetyksen kokeneet ovat ihmisille kullanarvoisia. He tietävät, mistä puhutaan, ja on helppo keskustella. Ammattiauttajat ovat hyvä lisä ryhmässä. Heitäkin tarvitaan keskustelussa. On myös sallittua vain kuunnella.

Teidän ryhmänne on ainoa avoin ryhmä, johon voi tulla vaikka yhdeksi kerraksi. Miten avoimuus toimii sururyhmässä?

– Surun läpikäyminen ja sen pituus on yksilöllistä. Päivät ovat erilaisia, ja mieliala vaihtelee. Joskus ei ehkä jaksa lähteä ryhmään, ja siksi siihen ei tarvitse sitoutua. Osallistujat kuitenkin tietävät, että meille ohjaajille voi aina soittaa myöhemmin.

Sururyhmiä verkossa ja paikan päällä

Avoin sururyhmä kerran kuussa keskiviikkona klo 17.30–19 Lauttasaaren seurakunnan tiloissa, Heikkiläntie 7 A, 4. krs. Alkaa 8.9., vetäjinä Taina Viherkari ja pastori Marko Heusala. Ei tarvitse ilmoittautua.

Helsingin seurakuntien sururyhmiä torstaisin: Kallio klo 18, alkaa 16.9. Vuosaari klo 14.30 ja Kontula klo 19, alkavat 23.9. Myllypuro (Herttoniemen ja Vartiokylän yhteinen sururyhmä) klo 18, alkaa 30.9. Töölö klo 13–15, alkaa 30.9.  llmoittautuminen tarpeen. Katso kaikki sururyhmät täältä.

Verkko-Varustamolla kokoontuu surupiiri tiistaisin klo 18–19, alkaa 7.9. Jokainen ryhmä on itsenäinen eli voit liittyä mukaan silloin kun sinulle sopii. Katso ilmoittautumistiedot täältä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.