null Syksystä saakka suljettuna ollut Kampin kappeli avautuu jälleen – kesäkaudella kappeliin on pääsymaksu

Kampin kappeli avautuu 5. kesäkuuta 2023. Itse rakennus on entisellään, mutta toimintaperiaate on muuttunut. 

Kampin kappeli avautuu 5. kesäkuuta 2023. Itse rakennus on entisellään, mutta toimintaperiaate on muuttunut. 

Ajankohtaista

Syksystä saakka suljettuna ollut Kampin kappeli avautuu jälleen – kesäkaudella kappeliin on pääsymaksu

Pääsymaksutuotoilla katetaan osa kappelin toimintakuluista ja pyritään mahdollistamaan ilmainen sisänpääsy turistisesongin ulkopuolella.

Viime syksystä suljettuna ollut Kampin kappeli avautuu maanantaina 5. kesäkuuta. Kappeli on jatkossa auki maanantaista perjantaihin kello 10–17. Paikka toimii kesäkaudella eli kesäkuulta syyskuulle hiljentymistilana ja nähtävyytenä. Tuolloin kappeliin on viiden euron pääsymaksu. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

– Meiltä työntekijöiltä voi kysyä kappelista ja kerromme paikasta, mutta ajatus on se, että vaalitaan myös hiljaisuutta ja mahdollisuutta hiljentyä Kampin kappelissa, Kampin kappelin toiminnanjohtaja Kenneth Koskinen kertoo.

– Odotan vilkasta turistikesää. Muilta toimijoilta on tullut viestiä, että turismi on kevään mittaan vilkastunut Helsingissä ja lähestyy jo määriä, joita oli ennen koronapandemiaa. Mielenkiinnolla odotan, millainen kesä tulee.

Kesän pääsymaksutuotoilla katetaan kappelin toimintakulut osittain ja se, että muuna aikana sinne ei ole pääsymaksua. Ennen kaikkea kappeli on hiljentymispaikka, mutta sitä voidaan varata myös konserteille ja muille soveltuville toimintamuodoille. Keskusteluapua kappelissa ei enää tarjota, vaan sitä saa esimerkiksi Helsingin seurakuntien päivystäviltä papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä.

Kampin kappelin toiminta päättyi syksyllä 2022 Helsingin seurakuntayhtymän yt-neuvotteluiden seurauksena. Suurin osa kappelissa työskennelleistä irtisanottiin tai siirrettiin toisiin tehtäviin.

Kampin kappeli aloitti toimintansa vuonna 2012. Arkkitehtuuristaan palkitun kappelin ovat suunnitelleet helsinkiläisen K2S-arkkitehtitoimiston arkkitehdit Mikko SummanenNiko Sirola ja Kimmo Lintula

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.