null Taivaan tähden: Käännekohdassa

Hengellisyys

Taivaan tähden: Käännekohdassa

Käännekohdassa asioiden todellinen arvo kirkastuu. Sellainen ei synny sanelemalla.

Olen allerginen hengelliselle vallankäytölle. Siksi en ole pysyä nahoissani, kun yhä vielä puhutaan etsikkoajoista osoittelemalla niiden tarpeellisuutta muille.

Raamatusta nostetaan tekstejä, joissa etusormi varoittavasti pystyssä kerrotaan riettaiden kaupunkien Sodoman ja Gomorran epätoivoisesta kohtalosta. Oletko hurskas vai syntinen? Tottelevainen vai tottelematon?

Elämässä on käännekohtansa. Kun rakas ihminen kuolee, menetän työni tai sairastun vakavasti, minun on punnittava valintani ja elämäntapani uudelleen. Asioiden arvo tai arvottomuus kirkastuu. Pää ja sydän asettuvat uuteen asentoon.

Kun herään, elämän rajat tulevat näkyviin. Niiden kohtaamiseen tarvitsen hyvyyden voiman uskollista suojaa.

Mutta sellainen ei synny sanelemalla. Käännekohta on hyvin yksityinen ja hyvin intiimi. Luulen, että moni osaa ajoittaa sellaisen tai sellaisia elämänsä janalle, vaikka ei koskaan puhuisi niistä ääneen.

Jumalan lähellä oleminen ei ole kuuntelemista vaan kuulemista. Yhteys ei ole rakennettavissa, se rakentuu. Minulla ei lopulta ole mahdollisuutta edes paaduttaa sydäntäni, koska elämä tekee sen minulta kysymättä.

Mutta minulla on mahdollisuus jättää uudelle tilaa ja kääntää katseeni suunta. Kun turha kohina lakkaa, aistit herkistyvät. Kun katson valoon, varjot jäävät taakse.

Unessa mittasuhteet vääristyvät ja mahdottomasta tulee mahdollista. Kun herään, elämän rajat tulevat näkyviin. Niiden kohtaamiseen tarvitsen hyvyyden voiman uskollista suojaa.

 

Jaa tämä artikkeli: