null Taivaan tähden: Mitä uusi vaatii?

Hengellisyys

Taivaan tähden: Mitä uusi vaatii?

"Kirkko ei uudistu, jos pidän kiinni siitä, mihin itse olen tottunut tai mitä itse tarvitsen. Niiden, jotka haluavat mukaan myös muita, on päästettävä irti langoista, joita ovat tottuneet hallinnoimaan."

Äkkiseltään juhannuksen päivänsankari Johannes Kastaja vaikuttaa tiukkapipolta, joka tietää, miten asiat ovat ja mihin muidenkin pitäisi mennä. Johannes ei kuitenkaan saarnaa nykyisten tiukkapipojen tapaan asioiden muuttumattomuuden vaan nimenomaan muutoksen puolesta.

Vielä selvemmin hänet erottaa nykyisestä tiukkapiposta se, ettei hän saarnaa muutosta elämisen vaan ajattelemisen tapaan. Jo nimessään hän kantaa luottamuksen uutta suuntaa: Ei hätää. Voit aloittaa alusta. Jumala on armollinen.

Johannes tekee uutta. Uusi ei voi tulla luutunutta mieltäni möyhentämättä.

Niinpä yksinäisyyteni jatkuu ennallaan, ellen asetu uuteen asentoon. Jos tähän asti olen kysynyt, eikö tässä maailmassa ole ketään minua varten, on aika kysyä: Kuka tarvitsee minua? Ketä varten minä itse voisin olla?

Parisuhteeni ei parane ilman, että luovun katkeruuden kovettamista asetelmista. Kokeneet kertovat, että hyvä kasvaa vain hyvää tekemällä.

Kirkko ei uudistu, jos pidän kiinni siitä, mihin itse olen tottunut tai mitä itse tarvitsen. Niiden, jotka haluavat mukaan myös muita, on päästettävä irti langoista, joita ovat tottuneet hallinnoimaan.

Turhautuneet ja pettyneet haluavat muutosta, mutta kukaan ei itse halua muuttua. Uusi on jotakin, mitä kukaan ei tunne. Siksi langat kannattaa antaa sisäisen johanneskastajansa käsiin. Häntä ei pelota, vaikka hän ei tiedä, mihin on matkalla.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Hyvää yötä ja huomenta

Hengellisyys

Menetämme paljon siksi, että mielemme torkkuu juuri silloin kun pitäisi valvoa.Taivaan tähden: Mikä estää?

Hengellisyys
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.