null Tämä kolahti: 90 päivää morsiamena -sarja koukuttaa, koska siinä puhutaan suoraan myös uskonnosta ja rahasta

Suomalainen Jasmin ja hänen amerikkalainen sulhasensa Blake ovat mukana parhaillaan Suomessa nähtävällä tuotantokaudella.

Suomalainen Jasmin ja hänen amerikkalainen sulhasensa Blake ovat mukana parhaillaan Suomessa nähtävällä tuotantokaudella.

Hyvä elämä

Tämä kolahti: 90 päivää morsiamena -sarja koukuttaa, koska siinä puhutaan suoraan myös uskonnosta ja rahasta

Eri kulttuureista tulevien parisuhteissa riittää draaman ja komiikan aineksia. Parien tahdonlujuus kuitenkin yllättää.

Kiitos netin ja matkustelun, rakkaus voi nykyään löytyä myös maapallon toiselta puolelta. Amerikkalaisessa tosi-tv-sarjassa 90 päivää morsiamena (90 Days Fiancé) seurataan amerikkalaisten naisten ja miesten sekä heidän muualta kotoisin olevien kumppaneittensa parisuhteita. Sarjan nimi tulee siitä, että moni pari päättää hakea toiselle niin sanottua K-1-viisumia, jonka turvin Yhdysvalloissa voi oleskella 90 päivän ajan. Tuon ajanjakson aikana pitää myös avioitua, tai sitten jatkaa elämää eri maissa. Parhaillaan Suomessa nähtävällä sarjan 7. tuotantokaudella on mukana myös suomalainen Jasmin, joka lähtee Yhdysvaltoihin kihlattunsa Blaken luokse ja osoittaa sellaista suomalaista sisäänpäinkääntyneisyyttä, että katsojan tekisi välillä mieli vajota sohvatyynyjen väliin.

Erot kulttuureissa, kielissä, uskonnoissa ja usein myös iässä ja varallisuudessa aiheuttavat parien elämään niin dramaattisia hetkiä, ettei sellaisia näe edes saippuasarjoissa. Katsoja saa tuntea kiukkua, myötähäpeää, nauraa vedet silmissä, ällistyä ja oppia paljon uutta eri kulttuureista. Monilla sarjassa mukana olevilla amerikkalaisilla on hatara käsitys elämästä muualla maailmassa, eikä tilannetta varsinaisesti paranna se, että heidän rakastetuillaan taas on turhankin ruusuinen mielikuva elämästä Yhdysvalloissa. Kun totuudet itse kunkin elämästä ja kulttuurista alkavat valjeta, rakkaus ja tahdonlujuus ovat koetuksella.

Koska parien on edettävä nopeasti, vasta vähän aikaa tunteneet parit joutuvat käymään painavia keskusteluita vaikeista aikeista kuten rahasta, uskonnosta, lapsihaaveista ja sukupuolirooleista. Katsojat ovat saaneet seurata esimerkiksi sitä, kuinka parikymppinen rutiköyhä brasialaismalli Juliana pohtii tuplasti vanhemman varakkaan kihlattunsa Michaelin kanssa sitä, mikä olisi kummallekin reilu avioehto. Ukrainalainen harras ortodoksi Natalie joutui kiperän paikan eteen ymmärtäessään, ettei hänen miesystävänsä Mike usko kuin avaruusolioihin. Amerikkalaisen Annan ja turkkilaisen Murselin avulla on päässyt kurkistamaan parisuhdearkeen, jota elettiin käännösohjelman avulla.

Kun totuudet itse kunkin elämästä ja kulttuurista alkavat valjeta, rakkaus ja tahdonlujuus ovat koetuksella.

Kansainvälisten suhteiden syntymiseen vaikuttavat kiistatta kuvitelmat paremmasta elämästä jossakin muualla ja se, että erilaisuus aluksi kiehtoo. Pidemmän päälle toimiva parisuhde näyttää kuitenkin vaativan paljon muutakin. Unelmat eivät lopulta pidä pareja yhdessä, vaan ainakin useampien välillä on selvästi aitoa rakkautta, kumppanuutta ja kiintymystä. Tämän osoittaa myös sarjan sivutuotteena syntynyt toinen sarja 90 päivää morsiamena: jälkipyykki (90 Days Fiancé: Pillow Talk), jossa edellisiltä kausilta tutut parit katsovat uusia pareja kotisohvillaan ja ruotivat näiden käänteitä Sohvaperunat-tyyliin. Jotkut, joiden suhteelle ennustin joskus nopeaa loppua, näyttävät kasvaneen toimivaksi tiimiksi, joilla on hauskaa yhdessä. Kaiken se todellakin kestää.

Toimittajan fiilikset: 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.