null Tässä tulee Suomen ensimmäinen tubepappi Pastorific – Jussi Kosken suosituin video syntyi vahingosta

Mediapastori Pastorific alias Jussi Koski esittelee videoissaan myös henkilökohtaista elämäänsä.

Mediapastori Pastorific alias Jussi Koski esittelee videoissaan myös henkilökohtaista elämäänsä.

Ajankohtaista

Tässä tulee Suomen ensimmäinen tubepappi Pastorific – Jussi Kosken suosituin video syntyi vahingosta

YouTuben kautta nuoret tavoittaa paremmin kuin saarnastuolista.

Kirkon ensimmäinen päätoiminen YouTube-pappi aloitti työnsä huhtikuun alussa Espoon seurakunnissa. Mediapastori Jussi Koski esiintyy verkossa taiteilijanimellä Pastorific, ja hänellä on YouTubessa 8 700 seuraajaa. Suosituinta videota on katsottu 145 000 kertaa.

– Suosituin videoni oli nimeltään ”Kaadoin viinit koneeseen”. Video käsitteli sitä, että kaadoin vahingossa punaviiniä tietokoneen päälle. Ylipäätään YouTube-videoissani näkyy oma henkilökohtainenkin elämäni, jossa tietenkin myös pappeus on esillä, Koski kertoo.

Kosken mukaan odotettavissa on kolmen tyyppisiä videoita: aihevideoita, joissa käsitellään tiettyä teemaa, kuten onnellisuutta tai pahan ongelmaa. Lisäksi on odotettavissa minun päiväni -tyyppisiä videoita, ja vain kuunneltaviksi tarkoitettuja meditatiivisia tekstejä.

Koski siirtyy toistaiseksi tekemään YouTube-videoita lähes täysiaikaisesti, mutta ennättää sentään toimia päivän viikossa Olarissa ”tavallisesti” nuorisopastorina.

– Nykyään nuoret ja nuoret aikuiset ovat YouTubessa, ja sitä seurataan päivittäin enemmän kuin perinteisiä medioita. Kirkon pitää olla siellä missä ihmiset ovat, Koski perustelee.

On helpompi lähestyä nuoria, kun on heille ”Tubesta tuttu”.

Kosken tavoitteena on julkaista kolme uutta videota joka viikko. Toistaiseksi tubepapin pesti on määräaikainen, ja se kestää näillä näkymin vuoden ajan.

Jussi Koskea voi seurata niin ikään Instagramissa ja Twitterissä.

– Olen saanut tubettamisesta tosi positiivista palautetta. On helpompi jutella nuorille, kun on heille ”Tubesta tuttu”. Itse asiassa nuoret tulevat juttelemaan nyt minulle. Tätä on pidetty hienona avauksena. Toki on muitakin pappeja, jotka tekevät videoita YouTubeen, mutta minun pestini on toistaiseksi ainoa päätoiminen.

Koski on tehnyt videoita Pastorific-kanavalleen jo parin vuoden ajan. Suurin seuraajaryhmä ovat 18–24-vuotiaat nuoret aikuiset. Koski on muutenkin ujuttautunut tubetuksen ytimeen, sillä hän toimii megatapahtuma Tubeconin ja Suomen tubettajat ry:n hallituksen puheenjohtajana. Pastorific-kanava on Jussi Kosken henkilökohtainen kanava, jossa aiheita käsitellään hänen näkökulmastaan ja tyylillään.

Tubepappitoiminnan takana ovat kaikki Espoon suomenkieliset seurakunnat ja seurakuntayhtymä. Espoon seurakunnat perustelee tiedotteessaan toimintaa sillä, että seurakunta haluaa tulla lähelle myös kaikkia niitä, joita on vaikea tavoittaa muiden medioiden kautta.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.