null Teininä miljoonayleisön kerännyt Tuure Boelius: ”Haluan mennä kirkossa naimisiin ja adoptoida lapsen”

Tuure Boeliuksen ura alkoi 14-vuotiaana ladatusta Youtube-videosta.

Tuure Boeliuksen ura alkoi 14-vuotiaana ladatusta Youtube-videosta.

Hyvä elämä

Teininä miljoonayleisön kerännyt Tuure Boelius: ”Haluan mennä kirkossa naimisiin ja adoptoida lapsen”

Esiintyjä ja artisti Tuure Boelius puolustaa ihmisoikeuksia, jotta voisi itse elää hyvän elämän Suomessa.

– En ole ajatellut, että olen erityinen tai erikoinen. Olen ollut omassa maailmassani ihan Tuure vaan.

Laulaja ja esiintyjä Tuure Boeliuksen, 20, viimeiset viisi vuotta ovat olleet niin tapahtumarikkaita, että artistin itsensäkin on vaikeaa sanoittaa tapahtumia. Nautimme kesäpäivästä Helsingin Seurasaaressa. Boelius on tuonut mukanaan pitsaa ja kameran, jolla dokumentoidaan arkea realitysarjaa Iholla varten. 

– Seitsemännen luokan loppuessa olin ihan tavallinen poika, yläasteen aloittanut jäbä. Sitten jäin kesälomalle ja aloitin videobloggaamisen Youtubeen. Kun tulin takaisin kouluun, minulla oli 50 000 seuraajaa, ja uudet seiskaluokkalaiset halusivat kanssani yhteiskuviin.

Youtube-sisällöntuottajat, tubettajat, jakavat elämäänsä videopalvelussa videoblogin muodossa. Palveluun on syntynyt tubettajien suosimia formaatteja, kuten päivän sisältöä avaava My Day, erilaiset haastevideot sekä katsojien kysymyksiin vastaaminen.

Ja vaikka uralleni kävisi mitä, minut tullaan todennäköisesti muistamaan tyyppinä, joka puhui Youtuben alkuaikoina seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Se on siistiä.

Ensimmäinen video on vastine kotikaupungissa Porissa heränneeseen keskusteluun Boeliuksen seksuaalisesta suuntautumisesta. Keskustelu oli kummunnut nuorukaisen harrastuksista, teatterista ja balettitanssista. 14-vuotias Boelius pudistaa videolla päätään ihmettelijöille ja kannustaa jokaista olemaan oma itsensä muista välittämättä.

– Koko Youtuben idea on minulle ollut elämäni jakamisen lisäksi tärkeistä asioista puhuminen: sellaisista, joista liian usein vaietaan. Olen saanut itselleni yleisön, ja sanomisillani ja tekemisilläni on oikeasti jokin merkitys. Sanoessani tämän ääneen, tunnen oloni kiitolliseksi, hän kertoo nyt.

Boelius on kasvanut lapsesta aikuiseksi julkisuudessa. Peruskoulun päättymistä seurasi muutto Helsinkiin, levytyssopimus levy-yhtiölle sekä lukuisat esiintymiset televisiossa. Tasa-arvoasioita Boelius pitää omilla somekanavillaan esillä aktiivisesti. Vuonna 2017 hänet palkittiin Vuoden homoksi QX Gay Gaalassa, jossa palkintoa hänelle oli ojentamassa Helsingin piispa Irja Askola.

– Ensimmäisten videoideni aikaan olisin voinut vain haaveilla tästä kaikesta. Ja vaikka uralleni kävisi mitä, minut tullaan todennäköisesti muistamaan tyyppinä, joka puhui Youtuben alkuaikoina seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Se on siistiä. 

Porissa varttunut Boelius muutti peruskoulun jälkeen Helsinkiin luomaan musiikillista uraa.

Porissa varttunut Boelius muutti peruskoulun jälkeen Helsinkiin luomaan musiikillista uraa.

Välitunnilla levy-yhtiöpomolle soitettu puhelu johti pop-tähteyteen

Äidin levylaatikosta löytynyt Britney Spearsin cd-levy teki 6-vuotiaaseen Tuureen lähtemättömän vaikutuksen. Tuolloin mökkisaunan edusta muuttui estradiksi ja shampoopullo mikrofoniksi.

– Maailmani räjähti. Olen aina ihaillut pop-tähtiä, ja Britney on yhä ykkönen. Ennen kuin tismalleen tiesin, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, olen tiennyt rakastavani esiintymistä, Boelius sanoo.

Peruskouluaikana aktiivisesti tubettanut Boelius soitti koulun välitunnilla Kaiku Entertainment -levy-yhtiön johtajalle Pekka Ruuskalle.

– Sanoin siinä puhelussa jotenkin, että olen Suomen tuleva suuri pop-tähti. Viikon päästä menin Porista Helsinkiin tapaamaan häntä. Ruuska soitti kitaraa, ja minä lauloin Juha Tapiota. Se oli koelaulutilaisuuteni. Siitä kuukauden päästä minulla oli levytyssopimus, Boelius sanoo.

Pop-artisti on julkaissut musiikkia nyt neljän vuoden ajan. Kappaleet pohjautuvat omiin kokemuksiin. Lyriikoiden suurimpina innoittajina toimivat elämässä tapahtuneet ennalta suunnittelemattomat käänteet ja miehet. 

– Inspiroidun rakkaudesta, myös epäonnistumisesta. Kun sisälläni on tunnekuohu, minun on helppo tuottaa ja sanoa asioita. Ne on niitä hetkiä, kun lauluja ja ideoita syntyy.

Raamattua voi lukea itse valiten, että miten ne asiat ottaa.

Kun Tuure Boeliuksen Lätkäjätkä Ville -kappale julkaistiin vuoden 2018 toukokuussa, satoi artistille ennennäkemätön määrä vihapostia. Kappale sijoittuu jäähallin pukuhuoneeseen, jossa jääkiekon pelaaja ihastuukin tyttöjen sijasta laulajaan.

– Siihen aikaan vihapostia tuli ovista ja ikkunoista. Olen kasvanut sen keskellä, ja jopa siitä asiasta on tullut minulle normaalia. Se on osasyy siihen, miksi olen sellainen kuin olen. Olen kasvattanut paksun nahan, Boelius sanoo.

Uusin kappale Heinäkuu julkaistiin alkukesästä. Pirteässä pop-kappaleessa haaveillaan eteen polvistuvasta heinämiehestä, jonka kanssa lopulta kohdataan alttarilla. 

– Haluan kirkkohäät. Olen eronnut kirkosta, mutta jos menen naimisiin, liityn takaisin, Boelius naurahtaa. 

– Raamattua voi lukea itse valiten, että miten ne asiat ottaa. Kirkko on hieno asia, mutta osin myös vanhanaikainen. Ehkä liityn takaisin sitten, kun kirkko kohtelee kaikkia tasa-arvoisesti. Tällä hetkellä en koe, että asia olisi niin.

“En ole hengellinen ihminen, mutta uskon ihmistä suurempaan voimaan”, sanoo Tuure Boelius. Toisinaan yksin ollessaan hän yllättää itsensä puhumasta jollekin toiselle.

“En ole hengellinen ihminen, mutta uskon ihmistä suurempaan voimaan”, sanoo Tuure Boelius. Toisinaan yksin ollessaan hän yllättää itsensä puhumasta jollekin toiselle.

Kun panoksena on oma elämä, on rakenteita ok haastaa

Uralleen omistautunut Boelius on ajanut tasa-arvoasioita koko nuoruutensa. Vaikka ihmisoikeusasiat ovat yhteisiä, ei artisti halua kuulostaa pyhimykseltä. Suurimpana ajavana voimana toimivat omat haaveet.

– On tietysti mieletöntä, että voin ajaa samalla muidenkin ihmisten asioita. Lukeudun kuitenkin niihin, jotka toimivat itsekkäistä lähtökohdista, sillä elän elämääni itseäni varten. Minulle tärkeää on saada elää Suomessa onnellinen ja hyvä elämä. Haluan mennä kirkossa naimisiin ja adoptoida lapsen, Tuure Boelius sanoo.

Suurimmiksi haaveikseen hän nimeää oman perheen, omakotitalon ja terveydellisen ja taloudellisen hyvinvoinnin. Ura-asioissa mielessä on loppuunmyyty Olympiastadion.

En olisi  onnellinen, jos minulta puuttuisi rakkaus. 

– Minussa on sekä pop-tähteys että maanläheisyys. Nämä molemmat ovat suuria ominaisuuksia ja painavat vaakakupissa saman verran. Viime aikoina aikaa on ollut huomattavasti enemmän pop-tähteydelle, joten en olisi varsinaisesti yllättynyt siitä, että jonain päivänä päättäisin, että nyt saa riittää.

Pyhää Boeliukselle on oma keho ja perhe. Perheeseen kuuluvat äiti ja isä, lemmikkikoira Gunnar sekä sisko ja paras ystävä Saana. Perheeltään Boelius on saanut varauksettoman tuen niin uraan kuin identiteettiinkin liittyvissä asioissa. Boelius uskoo maailmasta löytyvän hyväksyviä ihmisiä, vaikka tukea ei omasta perheestä olisi saatavilla.

– Ymmärrän, että joillekin ihmisille asiat voivat olla kasvatuksensa tai aikakauden takia jännittäviä ja jopa pelottavia. Mutta se on pelkuruutta, jos ihminen ei uskalla kohdata toista ihmistä ihmisenä. Joskus oma onni vaatii isoja uhrauksia, mutta kyse on omasta elämästä. Siksi esimerkiksi omia vanhempia on mielestäni ok haastaa. 

Teatterissa, televisiossa, musiikin kentällä ja sosiaalisessa mediassa vaikuttanut artisti otti hiljattain itselleen luovan tauon.

Teatterissa, televisiossa, musiikin kentällä ja sosiaalisessa mediassa vaikuttanut artisti otti hiljattain itselleen luovan tauon.

Hiljattain Boelius otti aikaa itselleen. Tuolloin hän ei julkaissut musiikkia vuoteen eikä esiintynyt televisiossa. 

– Välillä täytyy osata hengähtää. Halusin tarkastella, mikä on minulle tärkeää, ja että minkälaista musiikkia haluan tehdä, hän sanoo.

Nyt luova vaihe on ohi. Boelius nauttii kesästä ja uuden musiikin julkaisemisesta. Seuraava single Hetero julkaistaan parhaillaan käynnissä olevalla Pride-viikolla. 

– Minulla on rakkautta. Pyrin tekemään omaa juttuani, ja toivon että ihmiset pitävät jatkossakin. Urahaaveita kohti meneminen vaatii kuitenkin sen, että on onnellinen yksityiselämässä. En olisi  onnellinen, jos minulta puuttuisi rakkaus. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.