null Tikkurilan kirkko palkittiin laadukkaasta kivirakentamisesta

Tikkurilan kirkon suunnitteli arkkitehtitoimisto ­OOPEAA pääsuunnittelijanaan Anssi Lassila. Kirkon rakensi Lujatalo Oy.

Tikkurilan kirkon suunnitteli arkkitehtitoimisto ­OOPEAA pääsuunnittelijanaan Anssi Lassila. Kirkon rakensi Lujatalo Oy.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkko palkittiin laadukkaasta kivirakentamisesta

Kestävä Kivitalo -palkinnon perusteissa Tikkurilan kirkkoa kiiteltiin muun muassa esteettisistä ja rakenteellisista ratkaisuista.

Viime tammikuussa käyttöön vihitty Tikkurilan kirkko on saanut Kestävä Kivitalo -palkinnon.

Palkintoperustelujen mukaan Tikkurilan kirkon suunnittelijat ja rakentajat ovat onnistuneet luomaan lopputuloksen, joka kestää aikaa. Palkintoperusteiden mukaan esteettiset ja rakenteelliset ratkaisut olivat vaativia, mutta ne on toteutettu laadukkaasti eikä tavoitteista ole tarvinnut karsia.

– Tavoitteena oli luoda rakennus, joka kestää 200 vuotta. Tiili on materiaalina pitkäikäinen ja kestävä, ja rakennusta voi ajan kuluessa myös korjata vaihtamalla tiiliä tarpeen mukaan. Niinpä tiili oli luonteva materiaalivalinta kestävyyden vuoksi ja myös siksi, että se luo jatkumon ympäröivän kaupunkirakenteen kanssa, toteaa kirkon pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Anssi Lassila.

– Otimme kirkon suunnittelussa mukaan palvelumuotoilun idean. Kysyimme seurakuntalaisilta, mitä he haluavat uudelta kirkolta. Esiin nousi ihan perusasioita: paikka, johon on helppo tulla, yhteinen olohuone, kahvila, tila lämmittää ruokaa lapsille ja vaihtaa vaippoja. Ei mitään kummallista, mutta tärkeä viesti meille, kertoo kirkkoherra Janne Silvast.

Kestävä Kivitalo -yritysryhmä myöntää Kestävä Kivitalo -palkinnon yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiili- ja betonirakentamiseen. Palkinto myönnettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdelle kohteelle, joista toinen on Turun keskustan kupeessa sijaitseva Kurjenlinnan sairaala-alueen kehittämistyö ja peruskorjaus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.