null Parempi Vantaa -ideakilpailun voitto meni nuoria eri aloille kannustavalle Maan muuttajat -hankkeelle

Parempi Vantaa -ideakilpailun voitto meni nuoria eri aloille kannustavalle Maan muuttajat -hankkeelle

Vantaalaiset saivat antaa ehdotuksia paremman kaupungin luomiseksi. Ehdotuksia kisaan tuli yli 30.

Vantaan seurakuntien Parempi Vantaa -ideakilpailun voittajaksi on valittu Salaado Qasimin ja Faisa Qasimin Maan muuttajat -hanke. Hankkeen tarkoituksena on kannustaa erityisesti monikulttuurisia nuoria hakeutumaan eri aloille. Projekti toteutetaan taiteen keinoin, yhdessä oppilaitosten ja nuorten kanssa. Voittajaidea palkittiin 2 000 eurolla.

Tunnustuspalkinnon sai myös Teija Hietikon Yhteisöllisyyttä pihapelein -hanke, jossa ideana on yhdistää erilaisia ihmisiä, lapsia ja aikuisia liikuntaleikkien avulla. Hänet palkittiin 1 000 eurolla.

Salaado ja Faisa Qasim

Salaado ja Faisa Qasim

Syksyllä järjestetyssä kilpailussa vantaalaisilta kysyttiin ideoita siihen, miten Vantaasta tulisi parempi paikka. Kilpailuun tuli yhteensä 31 ehdotusta.

Vantaalaiset ehdottivat muun muassa julkisten paikkojen siistimistalkoita, tukea mielenterveysongelmien kanssa kamppaileville, kaupunkikuvaa ja maisemia piristäviä ideoita, taidetta, yhteisöllisiä juhlia, tekemistä lapsille ja pop up -kierrätyspistettä.  

Raati valitsi voittajan ja tunnuspalkinnon saajan painottamalla hankkeen vaikuttavuutta sekä realistisia toteutusmahdollisuuksia. Voittajahankkeet toteutetaan ensi vuoden aikana.

– Valinta hyvien hankkeiden välillä oli vaikea. Tunnustuspalkinnon avulla saatoimme myöntää toteutusmahdollisuudet sekä laajasti tavoittavalle monikulttuuristen nuorten taidehankkeelle että lähiyhteisöllisyyttä synnyttävälle pihapelihankkeelle, toteaa Vantaan seurakuntien hankeasiantuntija ja kilpailuidean äiti Johanna Pohjantaival

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: