null ”Tällaista komboa ei ole kuultu aiemmin” –  Kolme kanttoria esiintyy Vantaan viihdeorkesterin kokoonpanon kanssa

– Kukaan meistä ei hyppää mikrofonin eteen pystymetsästä, sanoo kanttori Juho Punkeri, joka  tunnetaan erityisesti barokkimusiikin taitajana.

– Kukaan meistä ei hyppää mikrofonin eteen pystymetsästä, sanoo kanttori Juho Punkeri, joka  tunnetaan erityisesti barokkimusiikin taitajana.

Hyvä elämä Ajankohtaista

”Tällaista komboa ei ole kuultu aiemmin” –  Kolme kanttoria esiintyy Vantaan viihdeorkesterin kokoonpanon kanssa

Kanttorit Juho Punkeri, Tuomas Heikkilä ja Nina Kronlund ovat tehneet viihdemusiikia aiemminkin. Esiintyminen Vantaan viihdeorkesteri Ensemblen kanssa sen sijaan on uutta.

Tenori Juho Punkeri, esiinnyt Kolme kanttoria -konsertissa yhdessä kahden muun kanttorin kanssa. Orkesterina toimii Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble. Millaista ohjelmistoa on luvassa?

– Tulkitsemme konsertissa viihdemusiikkia laidasta laitaan eli esimerkiksi Frank Sinatraa, Kirkaa ja Laila Kinnusta. Lisäksi orkesteri soittaa omia kappaleitaan.

Konsertti tuo kirkkomusiikin ja viihdemusiikin ammattilaiset yhteen Tikkurilan kirkkoon. Mistä idea on peräisin?

– Olin muutama vuosi sitten laulamassa hautajaisissa, kun Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck tuli juttelemaan kanssani ja ehdotti yhteistyötä.

– Toimin tuolloin kanttorina Korson seurakunnassa. Koronavuodet tulivat kuitenkin väliin, ja konsertin toteuttaminen siirtyi. On tosi hienoa, että tämä vihdoin toteutuu. Kirkot ovat hyviä konserttipaikkoja, ja sellainen on erityisesti Tikkurilan kirkko.

Mikä tästä konsertista tekee ainutlaatuisen?

– Tällaista komboa ei ole kuultu aiemmin. Me kaikki kolme kanttoria olemme tehneet myös kevyttä musiikkia eli emme hyppää mikrofonin ääreen pystymetsästä.

Toimit aiemmin kanttorina Korson seurakunnassa. Mitä jäit kaipaamaan?

– Nykyiseen työpaikkaani, isoon kaupunkiseurakuntaan verrattuna, Korso on pienempi ja kodikas seurakunta. Siellä törmäsi aina tuttuihin. Työkavereita ja seurakuntalaisia on ikävä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tikkurilan kirkko kilpailee eurooppalaisesta arkkitehtuurin Oscar-palkinnosta

Ajankohtaista

Ehdokkaita on jäljellä 40, kun niitä oli alun perin 532. Suomesta on Tikkurilan kirkon lisäksi yhä mukana Olympiastadionin peruskorjaus.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.