null Tikkurilan kirkkokorttelin asemakaavamuutos hyväksyttiin

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista.

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista.

Tikkurilan kirkkokorttelin asemakaavamuutos hyväksyttiin

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Tikkurilan kirkon korttelin asemakaavamuutoksen.

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi maanantaina 13.3. Tikkurilan kirkon asemakaavamuutoksen, jonka se jätti helmikuun kokouksessaan pöydälle.

Kaavatyö tulee nähtäville ensin kaavaluonnoksena, jolloin saadaan selville kaikkien viranomaisten kanta suojellun kirkkorakennuksen purkamiseen. Tikkurilan nykyinen kirkko on jo pitkään ollut käyttökiellossa ja seissyt tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.

Asemakaavamuutos mahdollistaa Tikkurilan kirkon ja seurakuntien virastorakennuksen purun ja korttelin rakentamisen tehokkaaksi keskustakortteliksi. Kortteliin sijoittuu uuden kirkon ja seurakunnan tilojen lisäksi liike- ja toimistotilaa sekä noin 450 asuntoa.

Kaupunkisuunnittelun kanta on, että paras tapa turvata alkuperäinen idea kaupungintalon, torin ja kirkon muodostamasta kokonaisuudesta, on rakentaa kokonaan uusi kirkko kävelykadun ja torin reunaan. Kirkon lisäksi puretaan myös Seurakuntien talo ja Bethanian toimistotalo.

Tikkurilan kirkon korttelista järjestettiin vuonna 2015 suunnittelu- ja yhteistyökilpailu, jonka voitti työryhmä NREP Oy, HTJ Oy ja Arkkitehtitoimisto K2S.

Tavoitteena on, että uusi kirkko ja siihen liittyvät seurakunta- ja toimistotilat voitaisiin ottaa käyttöön adventtina 2020. Kirkkohankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: