null Tikkurilan kirkon korttelin kaavaluonnos jäi pöydälle

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista. Kirkko sijaitsee kuvassa nykyisen Danske Bankin paikalla.

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista. Kirkko sijaitsee kuvassa nykyisen Danske Bankin paikalla.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkon korttelin kaavaluonnos jäi pöydälle

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta ei vielä tehnyt päätöstä Tikkurilan kirkon asemakaavaluonnoksesta. Luonnos jäi pöydälle ja palaa uudestaan lautakunnan käsittelyyn 13. maaliskuuta.

– Pöydälle jättämisellä halutaan usein saada päätöksenteolle enemmän harkinta-aikaa, kertoo Tikkurilan aluearkkitehti Asta Tirkkonen.

Hänen mukaansa asian käsittelyä jatketaan entisen valmistelun pohjalta.

Jos lautakunta hyväksyy asemakaavaluonnoksen, luonnos asetetaan julkisesti nähtäville. Kaavatyötä esitetään nähtäville ensin luonnoksena, jolloin saadaan selville kaikkien viranomaisten kanta suojellun, mutta sisäilmaongelmien vuoksi käyttökiellossa olevan, nykyisen kirkon purkamiseen. Erityisen tärkeä on ELY-keskuksen lausunto.

Kaupunkisuunnittelun kanta on, että paras tapa turvata alkuperäinen idea Vantaan kaupungintalon, torin ja kirkon muodostamasta kokonaisuudesta, on rakentaa uusi kirkko kävelykadun ja torin laitaan. Asemakaavamuutos mahdollistaisi nykyisen Tikkurilan kirkon ja seurakuntien virastorakennuksen purun ja korttelin rakentamisen tehokkaaksi keskustakortteliksi. Sinne sijoittuisi uuden kirkon ja seurakuntatilojen lisäksi liike- ja toimistotilaa ja noin 450 asuntoa.

Kirkko ja kaupungin torstaina 2.3. jaossa olevassa Vantaan painoksessa on virheellinen tieto lautakunnan päätöksestä. Kaavaluonnosta ei siis vielä hyväksytty, vaan asia jäi pöydälle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tikkurilan kirkkokorttelin asemakaavamuutos hyväksyttiin

Ajankohtaista

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Tikkurilan kirkon korttelin asemakaavamuutoksen.