null Yli 500 ihmistä vastasi kyselyyn Tikkurilan uudesta kirkosta

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista.

Havainnekuva Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista.

Yli 500 ihmistä vastasi kyselyyn Tikkurilan uudesta kirkosta

Pääosin netissä toteutettu yleisökysely keräsi ilahduttavan erilaisia vastauksia.

Tikkurilaan suunnitellusta uudesta kirkosta järjestettyyn yleisökyselyyn vastasi yli 500 henkilöä. Vastauksissa erottuivat monenlaiset toiveet lapsille ja perheille sekä senioreille suunnatusta toiminnasta. Myös esimerkiksi nuorille suunnattu toiminta ja musiikkityö mainittiin useita kertoja. Toiveita tuli lisäksi koskien hartauselämää ja jumalanpalveluksia.

Ajatus kahvilasta kirkkoon miellytti, ja myös siitä, millainen kahvila voisi olla, tuli monia toiveita. Toimintaa toivottiin ilta- ja viikonloppuaikaan. Useampi vastaaja mainitsi esimerkiksi seurakunnan yli 40-vuotiaille suunnatun sinkkutoiminnan itselleen tärkeäksi.

Kirkkoherra Janne Silvastin mukaan kysely vahvisti entisestään kuvaa siitä, miten erilaisia tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla ihmisillä on.

– Kirkolla on toki perustehtävänsä eli jumalanpalvelukset, kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaukset, mutta muuten on pystyttävä suunnittelemaan erilaista toimintaa eri ihmisryhmille. Jos yritetään tehdä kompromissi kaikille, toiminta ei palvele ketään kunnolla, Silvast pohtii.

Varsinaisen Kirkkokyselyn ohella kysyttiin myös lasten mielipiteitä siitä, mitä nämä toivoisivat kirkossa olevan tai mitä eivät haluaisi. Lasten näkemyksiä selvitettiin Kuusikon koulun 3.-luokan tunnilla ja Ilolan koululaisten iltapäiväkerhossa. Lasten ideoissa, joista Kirkko ja kaupunki teki jutun ja videon, esiintyivät niin kirkkotaide, trampoliinit, popcorn-kone, kylpyammesimulaattori kuin leikkihuonekin.

Jos yritetään tehdä kompromissi kaikille, toiminta ei palvele ketään kunnolla.

Palvelumuotoilunäkökulmaa on jo ennen kyselyä käytetty tulevan kirkon suunnittelussa. Pohjaa koko ajan käynnissä olevalle suunnittelulle on saatu sillä, että seurakunta on kysynyt ihmisten mielipiteitä muun muassa Kauppakeskus Tikkurissa ja Prismassa. Kirkosta on tarkoitus tulla muuntuva monitoimitila, jossa on elämää ja toimintaa aamusta iltaan, mahdollisesti vuorokauden ympäri.

Nykyinen Tikkurilan kirkko on ollut vuodesta 2013 suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi. Vantaan seurakunnat on päättänyt kirkon purkamisesta ja uuden kirkon rakentamisesta nykyisen Danske Bankin kiinteistön kohdalle vastapäätä Tikkurilan toria. Tarkoituksena on, että uusi kirkko valmistuisi vuonna 2020.

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta on puoltanut asemakaavan muuttamista siten, että vanha kirkko puretaan ja kirkkokortteliin rakennetaan uusi kirkko sekä noin 450 asuntoa ja liike- ja toimistotiloja. Seuraavaksi lausuntonsa antavat eri tahot kuten Ely-keskus ja Kaupunginmuseo. Lopullisen päätöksen kaavasta tekee kaupunginvaltuusto.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi