null Hiroshima-iltaan osallistuva Nasima Razmyar: "Ei ole tärkeämpää tehtävää kuin rauha"

Apulaispormestari Nasima Razmyar on toinen Hiroshima-illan puhujista 6.8.

Apulaispormestari Nasima Razmyar on toinen Hiroshima-illan puhujista 6.8.

Ajankohtaista

Hiroshima-iltaan osallistuva Nasima Razmyar: "Ei ole tärkeämpää tehtävää kuin rauha"

Töölönlahdella muistetaan Hiroshiman atomipommi-iskun uhreja laskemalla kynttilälyhtyjä veteen. Ydinaseet kieltävä sopimus hyväksyttiin YK:ssa heinäkuun alussa.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, miksi osallistut Töölönlahdella Hiroshima-iltaan, jota vietetään 6.8.1945 tapahtuneen atomipommi-iskun uhrien muistoksi?

– Minulla on vahvat henkilökohtaiset syyt olla mukana Hiroshima-illassa. Ei voi olla tärkeämpää tehtävää kuin rauhan, ihmisyyden, humanismin ja inhimillisyyden puolesta puhuminen.

Mihin ydinaseita tarvitaan?

– Tietenkään ei mihinkään. Ihmismieli ei riitä sen ymmärtämiseen, kuinka ihminen pystyy kehittämään jotain sellaista, jonka tarkoituksena on tuhota ja tappaa.

– Maailmassa ei ole tähän asti ollut sopimusta ydinaseriisunnasta. Ydinpommi on ollut viimeinen joukkotuhoase, jota ei ole kielletty kansainvälisellä sopimuksella. Onneksi on tapahtunut edistystä. YK:ssa hyväksyttiin juuri 7.7. sopimus, joka kieltää ydinaseet. Syyskuussa se allekirjoitetaan, ja sen jälkeen maat ratifioivat sen, mikä on se kaikkein tärkein asia.

Japanilaistyttö sairastui leukemiaan atomipommiräjähdyksen säteilyn seurauksena. Ystävä teki hänelle lahjaksi paperikurjen. Tarinan mukaan sen toive toteutuu, joka taittelee tuhat paperikurkea. Mitä ajatuksia sinulle tulee tästä?

– Maailmassa on myös valtavan paljon hyvää ja ihmisiä, jotka tekevät hyviä asioita ja ovat sydämeltään ja sielultaan hyviä. Atomipommin uhreja muistetaan Töölönlahden Hiroshima-illassa japanilaisen perinteen mukaan laskemalla kynttilälyhtyjä veteen.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.