null Espoonlahden liikunnallisessa perhekerhossa saa ideoita perheen omiin ulkoiluhetkiin

– Haluan innostaa lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä, perhetoiminnan ohjaaja Katriina Vilkman sanoo. Hän on toinen Espoonlahden seurakunnan uuden liikuntaperhekerhon ohjaajista.

– Haluan innostaa lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä, perhetoiminnan ohjaaja Katriina Vilkman sanoo. Hän on toinen Espoonlahden seurakunnan uuden liikuntaperhekerhon ohjaajista.

Ajankohtaista

Espoonlahden liikunnallisessa perhekerhossa saa ideoita perheen omiin ulkoiluhetkiin

Uudessa perhekerhossa ollaan ulkona ja innostetaan perheitä liikkumaan yhdessä.

Perhetoiminnan ohjaaja Katriina Vilkman, ohjaat Espoonlahden seurakunnan liikuntaperhekerhoa. Mistä idea syntyi?

– Lapset pitävät kaikenlaisista liikuntaleikeistä. Opiskelin Vierumäen urheiluopistossa varhaiskasvatuksen liikuntaneuvojaksi, jotta voin ohjata erilaisia liikunnallisia ryhmiä. On tosi tärkeää innostaa lapsia liikkumaan jo pienenä. Perhetoiminnassamme on mukana paljon lapsia ja vanhempia, ja me voimme auttaa perheitä löytämään yhdessä liikkumisen riemun.

Millainen kerho on?

– Touhuamme Espoonlahden kirkon lähiympäristössä, sillä ulkona aivot toimivat virkeästi. Tutustumme leikin kautta eri liikuntamuotoihin ja -välineisiin, jotta ne tulevat lapsille tutuiksi ja perheet saavat ideoita omiin ulkoiluhetkiinsä.

– Tämä on uusi kerho, ja kehitämme toimintaa matkan varrella. Jos kerholaiset innostuvat, voimme vaikka mennä luistelemaan jäähalliin tai hiihtämään. Aikuiset voivat lähteä sauvakävelylle, kun lapset jäävät puuhailemaan toisen ohjaajan kanssa.

Onko Espoonlahden seurakunnassa ilo liikkua?

– Olemme hyvin liikuntapositiivisia ja mukana valtakunnallisessa Ilo kasvaa liikkuen -liikuntahankkeessa. Monet tapahtumamme sisältävät entistä enemmän liikuntaa, kuten monena vuonna järjestetty Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma.

– Seurakunta tavoittaa paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät pysty osallistumaan liikuntaharrastuksiin. Voisimme tarjota mahdollisuuksia siihen. Olisi ihana esimerkiksi tarjota diakonian asiakkaille liikunnallisia hetkiä. Liikunta tuo helpotusta monenlaisiin vaivoihin ja lisää hyvinvointia.

Jaa tämä artikkeli: