null Helsingin tuomiokirkkoseurakunta avasi tilat homopareille – kirkkoherra: ”Iloitsen siitä, että päätös oli yksimielinen”

Ajankohtaista

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta avasi tilat homopareille – kirkkoherra: ”Iloitsen siitä, että päätös oli yksimielinen”

Kirkkoherra Marja Heltelä toivoo, että kirkolliskokous avartaisi avioliittonäkemystään.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on päättänyt, että seurakunnan kaikki tilat ovat kaikkien parien käytössä kaikkiin kirkollisiin toimituksiin. Seurakunnan sivuilla kerrotaan, että päätöksen pohjalla on 15 seurakuntaneuvoston jäsenen ja varajäsenen allekirjoittama, seurakuntaneuvostolle osoitettu aloite.

– Iloitsen siitä, että päätös oli yksimielinen, sanoo tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä.

Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostossa on viisitoista varsinaista jäsentä.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Marja Heltelän mielestä kirkolliskokouksen pitäisi kiireesti omaksua malli, jossa papit omantunnon mukaan voisivat vihkiä kaikki parit.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Marja Heltelän mielestä kirkolliskokouksen pitäisi kiireesti omaksua malli, jossa papit omantunnon mukaan voisivat vihkiä kaikki parit.

Kirkolliskokous ei ole toistaiseksi muuttanut kirkon avioliitto-opetusta. Miten tuomiokirkkoseurakunta asemoi nyt itsensä suhteessa kirkon viralliseen linjaan?

– Me otimme kantaa siinä, missä meillä on valta. Seurakuntaneuvostolla on valta päättä oman seurakunnan tilankäytöstä. Päätös koskee vain tilavarauskäytäntöä, Heltelä sanoo.

– Jos sitten erikseen lausun, mitä mieltä itse olen kirkkoherrana, niin olisi kirkon ja sen jäsenten oma etu, että kirkko mahdollisimman pian omaksuisi mallin, joka sallisi omantunnon mukaan papeille mahdollisuuden vihkiä myös samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen, Heltelä sanoo.

Helsingissä on 21 evankelisluterilaista seurakuntaa, ja Tuomiokirkkoseurakunta on yhdestoista sellainen, jossa samaa sukupuolta olevat parit voivat varata hääkirkon. Aiemmin Haagan, Herttoniemen, Kallion, Malmin, Munkkiniemen, Pakilan, Paavalin ja Töölön seurakunnat ovat tehneet vastaavan päätöksen.

Muokattu 7.11.klo 9.00: Lisätty otsikkoon Helsinki.

Päivitetty 7.11. klo 15.13: Otsikon jälkeistä teaseria eli esitttelykappaletta on tarkennettu.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.