null Tyhjän sylin kirkkohetkessä on tilaa surulle – seurakunnissa pääsee myös helposti keskustelemaan papin tai diakonin kanssa

‒ Tyhjän sylin kirkkohetki on paikka, jossa voimme istahtaa yhdessä hiljentymään ja olla Pyhän äärellä hoidettavina, Mira Kohijoki sanoo.

Tyhjän sylin kirkkohetkeen Soukan kappeliin ovat tervetulleita kaikki, joille aihe on kipeä.

Pappi Mira Kohijoki, Soukan kappelissa järjestetään lauantaina 24.9. tyhjän sylin kirkkohetki. Mikä se on?

– Se on tilaisuus ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikille niille, jotka kokevat oman sylinsä jääneen tyhjäksi. Tervetulleita ovat esimerkiksi lapsettomuudesta kärsivät, lapsen menettäneet, ilman lapsia tai lastenlapsia jääneet, ystävät ja sisarukset – kaikki, joille aihe on kipeä.

Mitä tilaisuus tarjoaa menetyksen kohdanneille?

– Ajatuksemme on, että kirkkohetkessä on enemmän hiljaisuutta ja musiikkia kuin puhetta. Ohjelmassa on myös rukousta ja lohduttavia Raamatun sanoja. Se on paikka, jossa voimme istahtaa yhdessä hiljentymään ja olla Pyhän äärellä hoidettavina.

Millaista tukea kirkko tarjoaa lapsensa menettäneille ja lapsettomille?

– Seurakunnissa pääsee nopeasti ja helposti keskustelemaan esimerkiksi papin tai diakoniatyöntekijän kanssa. Olemme surun ammattilaisia, ja meidän puoleemme voi aina kääntyä. Meillä järjestetään sururyhmiä, joissa kohtaa toisia samanlaisessa elämäntilanteessa olevia.

– Kirkon hengellinen sanoma antaa lohtua, jota ei muualta löydy. Jumalan syli on aina avoinna, ja siellä on tilaa kaikille. Kun täältä maailmasta ei löydy toivoa tai lohtua, voimme tarttua toivon sanomaan. Moni lapsensa menettänyt on saanut lohtua uskosta ja ajatuksesta, että oma lapsi on turvassa Jumalan luona ja hänellä on kaikki hyvin.

– Jumala toimii täällä maailmassa ihmisten kautta. Vertaistuki, läheisten myötäeläminen ja lohduttava olkapää ovat Jumalan lohdutusta arjen keskellä.