null Tyhjän sylin kirkkohetkessä on tilaa surulle – seurakunnissa pääsee myös helposti keskustelemaan papin tai diakonin kanssa

‒ Tyhjän sylin kirkkohetki on paikka, jossa voimme istahtaa yhdessä hiljentymään ja olla Pyhän äärellä hoidettavina, Mira Kohijoki sanoo.

‒ Tyhjän sylin kirkkohetki on paikka, jossa voimme istahtaa yhdessä hiljentymään ja olla Pyhän äärellä hoidettavina, Mira Kohijoki sanoo.

Ajankohtaista Hengellisyys

Tyhjän sylin kirkkohetkessä on tilaa surulle – seurakunnissa pääsee myös helposti keskustelemaan papin tai diakonin kanssa

Tyhjän sylin kirkkohetkeen Soukan kappeliin ovat tervetulleita kaikki, joille aihe on kipeä.

Pappi Mira Kohijoki, Soukan kappelissa järjestetään lauantaina 24.9. tyhjän sylin kirkkohetki. Mikä se on?

– Se on tilaisuus ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikille niille, jotka kokevat oman sylinsä jääneen tyhjäksi. Tervetulleita ovat esimerkiksi lapsettomuudesta kärsivät, lapsen menettäneet, ilman lapsia tai lastenlapsia jääneet, ystävät ja sisarukset – kaikki, joille aihe on kipeä.

Mitä tilaisuus tarjoaa menetyksen kohdanneille?

– Ajatuksemme on, että kirkkohetkessä on enemmän hiljaisuutta ja musiikkia kuin puhetta. Ohjelmassa on myös rukousta ja lohduttavia Raamatun sanoja. Se on paikka, jossa voimme istahtaa yhdessä hiljentymään ja olla Pyhän äärellä hoidettavina.

Millaista tukea kirkko tarjoaa lapsensa menettäneille ja lapsettomille?

– Seurakunnissa pääsee nopeasti ja helposti keskustelemaan esimerkiksi papin tai diakoniatyöntekijän kanssa. Olemme surun ammattilaisia, ja meidän puoleemme voi aina kääntyä. Meillä järjestetään sururyhmiä, joissa kohtaa toisia samanlaisessa elämäntilanteessa olevia.

– Kirkon hengellinen sanoma antaa lohtua, jota ei muualta löydy. Jumalan syli on aina avoinna, ja siellä on tilaa kaikille. Kun täältä maailmasta ei löydy toivoa tai lohtua, voimme tarttua toivon sanomaan. Moni lapsensa menettänyt on saanut lohtua uskosta ja ajatuksesta, että oma lapsi on turvassa Jumalan luona ja hänellä on kaikki hyvin.

– Jumala toimii täällä maailmassa ihmisten kautta. Vertaistuki, läheisten myötäeläminen ja lohduttava olkapää ovat Jumalan lohdutusta arjen keskellä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lapsen menettäminen kulkee mukana elämän loppuun saakka, mutta suru voi muuttaa muotoaan ja taakka keventyä, kertoo sairaalapappi Veera Konttaniemi

Hyvä elämä Ajankohtaista

Sairaalapappi Veera Konttaniemi on kohdannut lapsen menettämiseen liittyvän surun sekä lasten syöpäosastolla että keskustellessaan ikääntyneiden ihmisten kanssa. Konttaniemi osallistuu Kuolleiden lasten muistopäivän iltahetkeen Hämeenkylän kirkossa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.